The Witcher 3: Blood and Wine - jobb lesz, mint amire számítunk

2016-01-14 17:14:18

Úgy vélem nem véletlenül lett 2015 legjobb játéka, és zsebelt be több, mint 17 díjat a projekt. De vajon lehet ennél jobb? A fejlesztők szerint igen!


 

 

A The Witcher 3: Wild Hunt nem éppen sorolható a rövid játékok közé, ám ettől függetlenül rettentően eseménydús és pörgős. Pont ezért szeretjük! Bevallom, nekem már megjelenése előtt az év legjobb játékává vált, azonban ahogy kiderült a tavalyi év végén, nem csak én vagyok ilyen véleménnyel róla.

Azóta sem temettem túl mélyre és az asztalon sem tettem észrevehetetlen helyre az ikont és ahogy kinéz, még nem is fogom. A 16 ingyenes DLC mellett két, fizetős kiegészítő csomagot is ígértek a fejlesztők, melyek hosszát és tartalmasságát néhány teljes játék is megirigyelné: a nemrég debütált, nagyon jó benyomást keltő Hearts of Stone-t és a késéssel, ám még az idei év első felében megjelenő Blood and Wine.

Előbbibe már jócskán belemerültünk, ám utóbbiról még nem sokat tudni. Képeket már láthattunk róla, melyeket néhány információ is tarkít, de egy ilyen kaliberű projektnél ez szinte semmi.

witcher3 2015-12-13 11-20-41-13

Most azonban mást is megtudtunk! Ahogy már írtuk, a Blood and Wine kb. 20 órával toldja meg az alapjátékot. Egy Toussaint nevű, háborúmentes, ám közel sem veszélytelen övezetbe kalauzol majd bennünket, ahol Geraltot utolsó kalandjában segítjük végig. Vannak pletykák folytatásról, ám még bizonytalan (és véleményem szerint nem is kell).

A fejlesztők szerint a kiegészítő jobb lesz, mint maga az alapjáték. Nos, ezt a nagy siker után nehéz elképzelni, hogy felül lehet múlni, ám, ha figyelembe vesszük, hogy már több, mint fél éve, hogy megjelent, azóta pedig volt idő fejleszteni, bármi lehetséges! Kíváncsian várjuk, hogy beigazolódik-e ezen állítás!

A másik, ami kiderült, hogy e DLC után sem hagyják magára a projektet, érkeznek még tartalmak. A csomag debütálása után a Cyberpunk 2077-re koncentrálnak, de nem szorulnak háttérbe az 1200-as évek sem. Konkrétumokat nem tudni és új projektjük megjelenésével kapcsolatos kijelentést sem vonták vissza, szóval annyi biztos, hogy lesz dolga a csapatnak.

A Blood and Wine megjelenésével kapcsolatosan nem lettünk okosabbak, ám valószínűleg nincs túl messze a dátum, ha a GotY Edition-ből indulunk ki!

vissza