The Lord of the Rings: Gollum – a Daedalic új projektje

2019-03-25 20:17:00

Immáron két éve, a Middle-Earth: Shadow of War óta nem kaptunk játékok terén új tartalmat A gyűrűk urával kapcsolatban, és a tévék képernyőjén is 2014-ben jelent meg az utolsó projekt a Hobbit: Az öt sereg csatája szerepében. Mint az már köztudott, sorozat formájában éled újra a franchise az Amazon jóvoltából. E széria a másodkorba kalauzolja a nézőket, mely igencsak eseménydús korszaknak tekinthető: ekkor készítették a hatalom gyűrűjét (Celebrimbor), de a Barad-dûr építése, Moria kapuinak bezárása, Imladris megalapítása, és Szauron bukása is ide köthető... Most azonban a játékok világába merülünk!

A Daedelic Entertainment nemrég bejelentette új projektjét, a The Lord of the Rings – Gollumot, mely cím már önmagában elég beszédes. A sajtóközlemény szerint a játék amellett, hogy hű marad az eredeti történetekhez, Tolkien könyveihez, további eseményekkel toldják meg a cselekményt, ezzel még tartalmasabbá téve Gollam életútját. Elmondásuk szerint egy olyan szemszögből követhetjük nyomon címszereplőnk történetét a gyűrű megtalálásától kezdve, melyben még sosem láthattuk. 

További részletek sajnos egyelőre nem állnak rendelkezésünkre, annyit azonban már tudni, hogy az Unreal Engine hajtja majd az egyébként akció-kalandjátékot, és valamikor 2021 folyamán érkezik PC-re, valamint feltehetően az összes releváns konzolra. A fejlesztők nevét remélhetőleg egyfajta garanciának is vehetjük, elvégre ők állnak a Shadow Tactics: Blades of Shogun, a Deponia, és a Silence mögött is.

vissza
Legolvasottabb cikkek