The Last of Us: Part 2 – játékmenet részletek érkeztek egy 10 perces videó keretében

2020-05-20 17:54:00

Nemrég megkaptuk az első tartalmasabb előzetest az idei év talán legnagyobb robbanásáról, a The Last of Us: Part II-ről, melyben az Ellie vállán ülő hatalmas érzelmi teherről volt szó. A Sony nemrég közzétett egy videót, melyben a fejlesztők ezúttal a játékmechanizmust vesézik ki. 

Fontos, hogy tisztában legyünk vele, nem mi alakítjuk a legerősebb karaktert a játékban, így hatalmas szerepet kap a harcrendszerben a kitérés, az ugrás, de a fedezékek is fontos funkciói a projektnek. A Naughty Dog azt szeretné, ha mi, a közönség megtapasztalnánk, milyen nehéz döntéseket hozni bizonyos helyzetekben, ami nem csak a mi haladásunkat, de más szereplők dolgát is megnehezíti. A túlélés rajtunk gyakorolt nyomása miatt egy üveg alkohol, de néhány eldobott tárgy is segítségünkre lehet.

Arra is rámutatnak, hogy bár Ellie fiatalabb, mozgékonyabb, mint Joel, még mindig ő a "legkisebb" e játszótéren, azonban így is minden szembe kell néznie minden kihívással, és leküzdenie ugyanazon akadályokat a túléléshez. Az előző részben külön gombot programoztak a felkapaszkodásra, ezt most az ugrás váltja le, melynek a harcban lesz majd csak igazán jelentősége, sokkal vertikálisabbá teszi azt, hogy kihasználhassunk néhány magaslati előnyt, elvégre nem egy ellenfelünk lesz, aki jóval nagyobb termetű, mint mi. 

Kapunk egy hasalás funkciót is, mely amellett, hogy több eszközhöz enged hozzáférést, kisebb, rejtett helyekre is bekúszhatunk majd, ahová esetlegesen más nem fér be. Mindemellett az ellenfelek is sokkal okosabbak, így sokáig nem rejtőzhetünk akárhol, ösztönösen keresni kezdenek bennünket. A már említett kitérés nem csak védekezésre, de ellentámadásra is lehetőséget nyújt, mi több, akár el is menekülhetünk egy-egy adott szituációból. 

A videót megnézve több részletet is megtudhattok, többek között azt is, miként járul hozzá a játéktér felépítése a különféle helyzetekhez, és mik azok a dolgok, amikre érdemes ügyelni, mert könnyen elkerülheik figyelmünket.

vissza