Tényleg haldokolnának a single player játékok?

2017-11-05 23:37:04

Tekintsünk körbe, majd nézzünk előre...


 

A 2017-es év már tavalyról nézve is ígéretesnek tűnt a videojátékok megjelenésének terén, viszont ahogy haladunk előre benne, csalódottan vesszük észre, hogy talán az egyik utolsó ilyen esztendőről beszélünk... Rengeteg open-world mókát mutattak be idén, pompás világokat járhattunk be, rengeteg platformerrel találkozhattunk, lövöldözhettünk, de mélyebb történeteket is átélhettünk.

Ennél fogva hírekből sincs hiány, szinte mindig történik valami érdekes eme hihetetlenül gyorsan fejlődő univerzumban, viszont be kell látni, hogy a hosszú, egyjátékos kalandokból egyre inkább kifogyóban vagyunk. A multiplayer és a mikrotranzakciók volnának a jövő? Szomorúan tapasztaltuk például, hogy az EA bezárta a Visceral Games-t, a Dead Space-ért felelős stúdiót, mely egyébként egy igencsak ambiciózus Star Wars játékon is dolgozott. Ezután egyre inkább felkapottá vált a téma, hogy vajon a többi kisebb csapatnak, mely nem termel annyi pénzt a kiadónak, hogy fenntartsa az AAA címek fejlődését, mi lesz a sorsa...?

Valóban ez lenne az egyjátékos kalandok vége? Ti inkább a multiplayer hívei vagytok, vagy egy jó sztori fog meg jobban? Várjuk a kommenteket, üzeneteket ezen témában, melyről akár később nagyobb beszélgetéseket is kezdhetünk. A fenti videóban egyébként a GameSpot munkatársai, Mike és Jake boncolgatják a kérdést. Ha mélyebben is belefolynátok, nézzétek a Reboot epizódjait!

vissza