Strange Brigade

2018-09-09 15:52:00

Nálunk járt a Rebellion újdonsága a Strange Brigade. Nagy lelkesedéssel álltam neki a játéknak, mivel voltak ötleteim, illetve inkább elképzeléseim, hogy mivel találkozom majd. A hangulat már az E3-as trailer alapján megtetszett és bele is tudtam élni magam. Nem vontam le nagy következtetéseket és nem is próbáltam a fejlesztők más játékaival párhuzamot vonni, ezt már megtanultam, hogy nem érdemes.

Story szempontjából nem számíthatunk nagy díjakra az biztos és nem is hagy mély nyomot az emberben. Seteki a boszorkánykirálynő 4000 év után újra megjelenik a színen és persze mint minden főgonosz még egy serege is van. Itt jövünk mi a storyba és próbálunk a zombik és mindenféle mitikus lény ellen harcolni, akár kooperatív módban is. A játék négy választható karaktert kínál és ha nagyon objektív akarok lenni akkor nem sok különbség van köztük, inkább a horható amulettek teszik őket egyedivé.

Játékmódok

A strange Brigade 3 játékmóddal örvendeztet meg minket: A legelső játékmenet a kampány amiben majd lehetőségünk lesz feloldani a többi játékmódot is, melyek a Horde és a Score Attack módok lesznek. Mindkét játékmódban a kampányban már jól ismert pályákon kalandozhatunk újra, persze különböző feladatokat elvégezve. A score attack a maga nemében egyszerű, egy lényeg van, hogy öljünk és a szorzót ne veszítsük el, így kell minél nagyobb pontszámot összehoznunk. A horde már egy fokkal ha azt lehet mondani nehezebb mivel minden rendelkezésre álló muníció korlátozott, így taktikázni kell, hogy  melyik fegyvert mikor váltjuk ki. A fegyvereket tervrajzokért cserébe kaphatjuk meg, amihez az aranyat kell kifarmolni játék közben.

 

Összegzés

Sajnos ( nem sajnos ) kinek mi a fontos egy játékban a kampányt viszonylag rövid idő alatt le lehet tudni, de érzésem szerint ez a játék is inkább arról szól, hogy kooperatív módban együtt toljuk másokkal. Talán ami a gyengéje lehet a játéknak, hogy a hozzá tartozó árazás lehet sokaknak nem fog tetszeni, de ezt majd az idő eldönti.

vissza

Strange Brigade

Platform: PC, PS4, Obox
Kiadó: Rebellion Developments
Fejlesztő: Rebellion Developments
Kiadás dátuma: 2018.augusztus 28.

Van execution

Retró film efektek

Túl sok mindent akar csinálni egyszerre ( zombi shooter,massiv colection,puzzles)

A puzzlek (nagyon) megtörik a játékmenetet

Az elkerülhetetlen animácíók mint a mászás hagy kivetnivalót

80 %