Változások a biztonságban és a bundle árazásban

2016-03-03 10:38:05

A Valve szigorít a Steam biztonságán. Nem csoda, hiszen karácsony körül felhasználói adatok szivárogtak ki, bár ezidáig nagyobb gond nem lett az ügyből. Konkrétan nem a játékok védelméről van szó, hanem az inventory-tok tartalmáról.

 

Valve-Adds-Steam-Guard-Mobile-Authenticator-to-Android-and-iOS-Apps-478533-2

Havonta 77000 account inventory-jának tartalmát tulajdonítják el illetéktelenek. Ez elég nagy szám, főleg, ha azt vesszük egyes CS:GO skinek, vagy kártyák milyen értékesek lehetnek a Steam marketen. Jó üzlet ez a hackereknek, szomorú csalódás a felhasználóknak, ha belépnek és nincs ott a kedvenc Karambit festésük. Persze ez a DotA 2 és a Team Fortress 2 itemekre is vonatkozik. Gabe bácsi tehát úgy döntött, ez nem mehet így tovább, márpedig mindenki használni fogja a Steam Guard rendszerét. Mit is takar ez?

A trade hold ideje 15 napra növekedett, új felhasználóknál és olyanoknál, akik nem használják a Valve védelmi rendszerét. Még ha valaki olyannal cserélnél tárgyakat, aki már több, mint egy éve az ismerősöd Steamen, akkor is van egy egy napos várakozási idő. A Steam Guard vagy e-mail-es megerősítést jelent, vagy egy mobil applikációt, amelyben a telefonodra kapott kóddal lehet csak belépni új számítógépeken. Elég körülményes, de legalább hatékony, legalábbis a Valve fejlesztői szerint.

De hogy valami kellemesebbről is beszámoljunk, a Steam elérhetővé tette, hogy ha egy bundle bizonyos elemei már a könyvtáradban vannak, azoknak a játékoknak az árát levonja a csomagból. Így például, ha megvan a Star Wars Battlefront, nem kell újra kifizetned a Jedi Academy-vel együtt, ha megvásárolod az összes Star Wars játékot tartalmazó pakkot. Bundle vásárlásra fel!

vissza
Legolvasottabb cikkek