Star Wars Battlefront II - itt van minden, amit eddig tudunk

2017-04-18 22:00:18

Kifejezetten sokat tudtunk meg a ár nappal ezelőtti bejelentés óta.


 

A hétvégén zajlott le a jubileumi Star Wars esemény, ugyanis idén ünnepli születésének negyvenedik évfordulóját az ikonikus széria. Ahogy várható volt, idő előtt is szivárogtak ki információk, ezek közül az egyik pedig a Battlefront második felvonása. A 2015-ös projekthez képest most kiszélesítik a hatáskört és az eredeti trilógia helyett a komplett kánon szerepet kap, legalábbis ami a többjátékos módot illeti. A rövidke teaser után a teljes hosszúságú előzetes is felbukkant, ennek keretében pedig szemügyre vehettük többek között Yoda mestert, Darth Maul-t, Luke Skywalker-t, de Kylo Ren-t is. Itt vált egyértelművé, hogy a sztori A jedi visszatér eseményei után veszi fel a szálakat.

Mindezek után a megjelenési dátumra is fény derült, a Battlefront II november 17-én érkezik PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re. A sztori az eredeti, Lucasfilm által preferált kánonba kalauzolja majd a közönséget, ez pedig (már maga a sztori megléte) elődjéhez képest nagy előrelépést jelent. Sokmindent nem tudunk róla, de az eddigiek alapján A jedi visszatér után veszi fel a szálakat és felöleli a 30 évet, mely Az ébredő Erőig tisztázatlan (legalábbis a mozivásznon). A legtöbb küldetést a Birodalom perspektívájából hajtjuk végre, de a fontosabb karakterek irányítására is adódik alkalmunk. Ami a helyszíneket illeti, egy új bolygó is bemutatásra került, ez a Vardos, mely az előzetes kulcsfigurája, Iden Versio parancsnok szülőbolygója (aki rettentően hasonlít a Sleepy hollow 4. évadának Diana-jére).

star wars battlefront 2

A többjátékos módban akár 40-en is egymásnak eshetünk majd és egy osztály rendszerben helyezhetjük el katonánkat. A történések és meccsek során különféle képességekkel és fejlesztésekkel ezt szabadon formálhatjuk és bővíthetjük, hogy a mindenkori helyzetnek megfelelővé tegyük. A hősöket is visszahozza a játék, mely kategória szintén kiterjeszthető. Darth Maul, Yoda, Luke Skywalker, Rey, és Kylo Ren már biztosan részt vesz a harcokban, de e lista jócskán bővülni fog figyelembe véve a kánont és annak időintervallumát, melytől egyébként nem befolyásolja az elérhető karakterek kilétét (és egyébként egy koncepciós rajzon a Fett család hajója, a Slave I is felbukkan.

A személyekhez hasonlóan a járművek köre is bővíthető és testre szabható. Lesznek űrbéliek és földiek is, de ezen belül is külön kategóriát képviselnek a "tömeggépek" (TIE Fighter, stb.) és a hősök masinái. Nem csak gépeket, de élőlényeket is kapunk e célre, ilyen például a tauntaun. Kooperatív játékmódra is nyílik lehetőség, ám az osztott képernyős megoldás kizárólag a konzolos verziókat érinti.

star wars battlefornt ii

Az alapjátékon felül egy Elite Trooper Deluxe Edition is kiadásra kerül, mely a következőket tartalmazza:

- november 14-i hozzáférés (3 nappal a megjelenés előtt)

- továbbfejlesztett osztályok (Officer, Assault, Heavy, and Specialist)

- négy epikus képességfejlesztés

- instant fegyver elérhetőség és modifikáció

- exkluzív Kylo Ren és Rey kinézetek (The Last Jedi)

- epikus képességfejlesztés előző két karakterhez (Kylo és Rey), valamint a Millennium Falcon-hoz

És ha már az alapjáték bővítése a téma, talán érdemes lehet megjegyezni, amit Bernd Diemer mondott. A játék nem kap szezonbérletet. Bár nehéz döntés volt, úgy gondolják, egy ilyen típusú játék esetében a Season Pass nem a legjobb dolog, inkább valami mással állnak elő. Maga az Electronic Arts egyelőre nem erősítette meg a hírt, így ez még egyáltalán nem biztos. A megjelenésig még rengeteg minden változhat, de ha kiadó törekedni fog a komolyabb tartalomra, ahogy az első rész esetében is.

Az előrendelők ezek közül csak utóbbi hármat kapják meg. A debut november 17-én esedékes mindhárom érintett platformon, az EA/ Origin Access tagok viszont már 9-én belevethetik magukat a kalandokba. A standard változat 60, míg a Deluxe 80 dolláros áron lesz elérhető.

vissza
Legolvasottabb cikkek