Skull and Bones – itt tartunk 8 évnyi fejlesztés után

2021-07-21 18:10:00

Azt hiszem, mindenki tud róla, hogy a Ubisoft fejlesztése alatt áll egy elég menő hajós játék, a Skull and Bones, mely régóta bent tesped a műhelyben, és sehogy sem akar megjelenni. Nemrég érkezett egy jelentés a Kotakutól, ahol hosszan leírják, miféle rémálmokon kellett keresztül küzdenie magát a csapatnak, hogy egyáltalán ide eljussunk, ahol most vagyunk.

Kezdeném azzal, hogy a skull and Bones az évek során elég sokminden volt már: az Assassin's Creed: Black Flag többjátékos bővítése, nyílt tengeri túlélőjáték, stb, mígnem önálló projektté nőtte ki magát. Azonban valahányszor irányt váltott a fejlesztés, a dizájnnal és magával a settinggel való haladást a nulláról kellett újra elindítani. Még a legalapvetőbb kérdések sem voltak egyértelműek, mint például, hogy önálló kalózként játszunk, vagy maga a hajó a karakterünk? Ja, és az idő nagy része olyan prototípusok felépítésére ment el, melyek végül sosem hagyták el a kikötőt.

Aztán felbukkant a 2018-as és '19-es E3-on is, az ott látott hajócsatás ötletet a Division-féle felfedezési zónával együtt ismét kukázták... "Valahányszor visszajelzést kaptunk, a nagyok mindig kiborultak, megváltoztattak mindent, még a projekten dolgozó emberek egy részét is lecserélték, nem is egyszer..." – mondta egy korábbi fejlesztő. A hab a tortán, hogy közben Hugues Ricour-t, a játék ügyvezető igazgatóját is menesztették, az új vezetők pedig mindig teljes irányváltással kapcsolódnak be a munkálatokba. 

Az ilyen, és ehhez hasonló problémák (melyeket a Kotaku jelentésében bővebben is elolvashattok) ellenére az Ubisoft eltökélt szándéka, hogy minél hamarabb kihajózzon a Skull and Bones. Egy jelenlegi fejlesztő elmondása alapján a játék túl nagy ahhoz, hogy elbukjon, hasonlítva a projektet ezzel az amerikai bankokhoz a 2008-as válság idején. Hozzátette azt is, hogy szerinte bármely más csapat dolgozna a S&B-on, már rég lelőtték volna az egészet. 

A Ubisoft egy nyilatkozatban azt is kifejtette, hogy a jelenlegi helyzet egy alfa fázishoz hasonlítható, és jelenleg jól halad, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a fent leírt mérgező munkakörnyezetet megtisztítsák. Őszintén reméljük, hogy ez valóban be is következik, és minél hamarabb vízre szállhatunk a Skull and Bones-szal!

vissza