Sea of Thieves – megvan a 15 milliós mérföldkő

2020-07-20 18:14:00

Noha a 2018-as rajt elég langyos fogadtatásba torkollott, a Sea of Thieves azóta hatalmas változáson ment keresztül, a kiadó jelentései szerint pedig ez jó irányba terelt minden. A legutóbbi közleményben hozták nyilvánosságra a legújabb mérföldkő elérését, a 15 milliós játékosszámot.

A legérdekesebb talán, hogy a legnagyobb rész csak idén folyt bele a kalózkodás rejtelmeibe. 2020 első hat hónapjában több játékost tudhat magáénak a projekt, mint egész 2019-ben, ami még mindig több volt, mint a 2018-as hozatal. Csak ez év júniusában mintegy 3,3 millióan váltak a rum és az óceán rabjaivá, mely sikert a Rare a június 3-i steames megjelenésnek könyvelte el.

A játék azóta rendszeresen listavezető pozícióban van a platformon, jelenleg is a dobogós, harmadik helyet foglalja el a Far Cry 5 (mely egyébként jó adag kedvezménnyel zsebelhető be) és a Death Stranding mögött. Nagyon úgy fest, hogy a PC-Xbox crossplay, az 5 nagyobb tartalomfrissítés, valamint a havi kisebb update-ek háthoz hozták a sikert. És akkor a custom szerverek még nem is elérhetők mindenki számára, ki tudja, mekkora játékosbázist tud magáévá tenni a közeljövőben...

 

vissza