Saját streamer alkalmazással rukkolt elő a Facebook

2020-04-20 17:51:00

A Facebookot, mint közösségi oldalt bizonyára senkinek nem kell bemutatni, elvégre immáron a világ talán leghíresebb szociális platformjaként emlegetjük. A cég most elindított egy alkalmazást, mellyel a célja, hogy felvegye a versenyt a Twitch-csel, a YouTube-bal, valamint a Mixerrel, és bár a megjelenésére még idén számítottunk, nem gondoltuk, hogy ilyen hamar megérkezik.

A Facebook Gaming korábban már létezett önálló honlapként, és a közösségi oldal webes, illetve alkalmazás változatába beépítve is megtalálható volt, most applikáció formájában jelent meg. A hozzáféréshez természetesen szükségünk van egy Facebook profilra, de mivel teljesen önálló, az alap hírfolyamon kívül böngészhetjük a nézendő közvetítéseket. 

Amellett, hogy kukkolhatjuk a népszerű streamerek adásait, és heves vitába bonyolodhatunk a publikummal, direkt játékkönyvtárral is rendelkezik, megkönnyítve ezzel mindenki dolgát. Az algoritmuson még van mit javítani, egyelőre tapasztalataink szerint előbb szór a szemünkbe néhány Euro Truck Simulator és Age of Empires közvetítést, mint mondjuk a Fortnite-ot, a CoD: Warzone-t, vagy a GTA 5-öt, melyek talán napjaink legnézettebb műsorainak alapjai.

A Facebook közleménye a szerint az app nem fog hirdetéseket tartalmazni, ám a Google Play áruház adatlapján még mindig ott fityeg a "hirdetéseket tartalmaz" címke. Android készülékekre már elérhető az alkalmazás, az iOS rendszerre készült változatra még egy kicsit várni kell.

vissza