RollerCoaster Tycoon 3 – még szeptemberben új kiadással tér vissza

2020-09-08 18:13:00

A RollerCoaster Tycoon 3 megjelenése 16 évvel ezelőttre tehető, hosszú idő után, 2018-ban azonban felfüggesztették a forgalmazást. Mindenki meglepetésére még e hónapban érkezik a Complete Edition, mely nem is igazán egy remaster, de rengeteg újítást, és fejlesztést hoz magával, köztük a szélesvásznú felbontás támogatását is.

A játék körül korábban több per is zajlott, mely az Atari, mint kiadó, és a Frontier, mint fejlesztő kapcsolatának megromlására vezethető vissza, mikor is egyikük nem megfelelő mértékű jogdíjfizetését a GOG és a Steam szívta meg. Az új verzió nyakunkon lihegő megjelenése arra enged következtetni, hogy a jogok a fejlesztőkre szálltak vissza, az azonban egyelőre nem tiszta, az eredeti kiadás miért nem kerül újra forgalomba... Bár a Steam-oldal még él, és az Atari van megjelölve kiadóként, vásárlásra nincs lehetőség.

A Frontier szerint a Complete Edition számos vizuális fejlesztést, optimalizást irányítást, és széles képernyőtámogatással érkezik, 4k felbontást viszont nem kapunk. Ez magában foglalja a Soaked és a Wild expanziókat is, és rengeteg plusz tartalommal todlja meg az alapjátékot. 

Amegjelenés szeptember 24-én esedékes Steamen és Epic Games Store-on, valamint Nintendo Switchen is tiszteletét teszi.

vissza
Legolvasottabb cikkek