Rengeteg információ érkezett az új Inazuma Eleven játékról

2023-03-09 23:55:00

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Level-5 vizsgálja annak a lehetőségét, hogy visszatérjenek a globális piacra, és ez a mai napon hivatalosan is megtörtént. A japán cég egy saját konferenciát tartott, ahol felvázolták a terveiket az elkövetkezendő időszakra. 2024 végéig szeretnének öt darab játékot is publikálni, melyek között van a Megaton Musashi nyugati portolása, a Professor Layton franchise felélesztése, két teljesen új IP-t a Decapolice és a Fantasy Life személyében, de a fő attrakció még is az Inazuma Eleven: Victory Road volt.

Ami egyáltalán nem meglepő, hiszen messze a legrégebb óta készülő projektjük, amit a stúdió alapítója, Akihiro Hino szeretne a franchise ékkövének. A programnak pedig muszáj is lesz betölteni ezt a feladatot, mert a sikerességén múlhat az IP teljes jövője, hiszen már sem manga, sem anime nem fut párhuzamosan az őrült focis kalandról. A Level-5 pedig tényleg mindent megtesz azért, hogy egy teljeskörű Inazuma élménnyel kielégíthessenek minden rajongót, és újakat vonzzanak be.

Egy új animációs előzetesben leplezték le, hogy megállapodást kötöttek a méltán híres MAPPA stúdióval (Jujutsu Kaisen, Chainsaw Man, Attack on Titan), hogy a játék átvezető videóit elkészítsék, és az ígéretek szerint pár órányi animációval számolhatunk, ami jóval több mint eddig bármikor. Nem csak ezzel szeretnének rálicitálni a korábbi illesztésekre, hiszen a karakterek száma is több mint a duplájára növekszik a legutolsó részhez, az Inazuma Eleven: Go Galaxy-hoz képest. Hino több mint 4500 karaktert ígért, és elmondása szerint visszatér mindenki aki valaha megjelent a franchise történelmében és nem ütközik jogi akadályokba, teljesen mindegy, hogy milyen verzióba, vagy season passba csatlakoztak. Így viszont a való életből ismert Nakata az Ogre Attacks után még mindig nem lesz választható karakter. Ellenben a részenként ~200 történethez kapcsolódó figurához hozzátársul az eredeti trilógia 1200 scout karaktere, és a GO éra 2020 scout játékosa, ami még mindig nagyjából 300 teljesen új karakter megjelenését teszi lehetővé. Egy új rendszer szerint lehet majd ezeket a játékosokat megszerezni, amely leginkább az Inazuma Eleven 3 palpack szisztémájához hasonlít, de pontos részleteket még nem tudunk róla.

Néhány információ pedig az új karakterekről is napvilágot látott. Mint kiderült a sztorimód 25 évvel az első játék után fog játszódni, és az egyik legfontosabb szereplő az eredeti protagonistának a gyereke, és Haruo Endounak keresztelték el. Azt is megtudtuk, hogy a korábbi promóanyagokon mutatott játékosok milyen pozíciókon játszanak és melyik elemi kategóriába sorolhatók. Emellett pedig egy új hissatsu technikát is mutattak a megannyi visszatérő mellett, hisz egy játékmeneti videóban jól szemügyre vehettük a legacy módot, amelyben a visszatérő karakterek parádéztak.

Az Inazuma Eleven: Victory Road tehát világszerte megjelenik és ugyan pontos megjelenési dátum még nincsen, a blog alapján még mindig idén tervezik kiadni. A célplatformok a PS4, a Nintendo Switch illetve Android és iOS.

vissza
Legolvasottabb cikkek