QNAP TS-1685 - 16 lemez és elképesztően gyors adatátvitel!

2017-03-04 18:09:31

A QNAP bejelentette az üzleti felhasználóknak szánt 16 lemezes TS-1685 desktop szuper NAS-t.


 

Xeon D processzorral, tizenkét 3.5”-os winchester és négy 2.5” SSD fogadására alkalmas tálcával, valamint hat darab M.2 SSD csatlakozóval, kiemelkedő teljesítményt és kimagasló tárkapacitást biztosít. Úgy tervezték, hogy a nagyvállalati IT infrastruktúrát kiegyensúlyozza, a TS-1685 három PCIe slottal támogatja a 10GbE/40GbE NIC csatlakozást, a PCIe NVMe SSD-t, grafikus vezérlőket és az USB 3.1 bővítőkártyákat, ezzel is teljes business-ready megoldást ad, ráadásul biztonságosan és méretezhetően.

A TS-1685 kihasználja a nagy teljesítményű Intel® Xeon D többmagos processzort és az akár 128 GB DDR4 RAM teljesítményét, melynek köszönhetően akár 2,339 MB/s adatátviteli sebességet is elérheti a dupla 10GbE csatlakozókkal. A dedikált négy 2.5”-os SSD bővítőhely és a hat M.2 SATA 6Gb/s SSD hely már túlmutat az egyszerű gyorsítótárazáson, valamint ez ötvözve a Qtier technológiával a TS-1685 képes arra, hogy folyamatosan optimalizálja az adattároló teljesítményét az M.2 SSD-vel, a normál SSD-vel, a nagy kapacitású SATA meghajtókkal és az opcionális PCIe NVMe SSD-vel.

„A TS-1685 úgy terveztük, hogy az egyesítse a nagy teljesítményt és a nagy tárkapacitást,” nyilatkozta David Tsao, a QNAP termékmenedzsere, valamint hozzátette: „Az SSD gyorsítótárazás és a PCIe bővíthetőség mellett, a NAS megbízhatóan integrálható 10GbE/40GbE környezetekbe, mely kiemelten fontos a modern adatközpontok esetében. Mindezek a tulajdonságok a TS-1685 adattárolót a legjobb választássá teszik a nagy sávszélességet igénylő alkalmazásokhoz, mint a virtualizáció, a nagy mennyiségű adatmentés és helyreállítás.”

TS-1685_PR_en

A TS-1685 fejlett IT menedzsment funkciókat is támogat, így a QRM+ központi vezérlési megoldást a hálózaton található eszközök esetében, mely segít a rendszermérnököknek megtalálni a hálózaton lévő eszközöket, feltérképezni, megfigyelni és menedzselni a kiemelten fontos eszközöket (a szervereket, PC-ket és vékonyklienseket. A QRM+ támogatja az IPMI 2.0 és a grafikus topológikus ábrákat is. A Q’center a TS-1685 egy központi menedzselő egységgé konvertálja át, amivel több QNAP NAS-t is menedzselni tudunk, legyenek azok akár különböző helyszíneken. Ugyancsak megtekinthetjük a rendszer naplókat, vezérelhetjük a karbantartási folyamatokat és a firmware frissítéseket.

Nem csak nagy kapacitású a TS-1685, hanem támogatja a virtualizációs környezetet is (VMware, Citrix, Microsoft Hyper-V és Windows Server 2012 R2) amivel akár közvetlenül hostolhatunk virtuális gépeket, így Windows, Linux, UNIX és Android alapúakat a Virtualization Station segítségével. Gyakorlatilag korlátlan mennyiségű LXC és Docker konténeres applikációkat is futtathatunk rajta a Containers Station használatával.

qnap TS-1685

A TS-1685 egy minden az egyben NAS keresztplatformos megosztáshoz, mentéshez és adathelyreállításhoz, biztonságos és széles körűen használható megoldás a QNAP termelékenységnövelő applikációival. A Qsync a keresztplatformos fájlmegosztást és a csoport mappák szinkronizálását teszi lehetővé; a Qsirch teljes szövegben kereső alkalmazással gyorsan megtalálhatjuk a keresett fájlokat a NAS-on; a Qfiling ütemezett módon automatizálja a fájlmenedzsmentet; a QmailAgent applikációval egyszerre több e-mail fiókot és IMAP szervert is kezelhetünk; a Notes Station online jegyzetfüzet, amely a csoportmunkát is segíti. A TS-1685 támogatja a VPN szervereket és kliens szolgáltatásokat, valamint az IP alapú megfigyelőrendszereket.

Akár négy QNAP bővítőegységet is ráköthetünk (REXP-1000 Pro) a kapacitás növeléséért, valamint a TS-1685 adattárolási kapacitása a VJBOD (Virtual JBOD) funkcióval még tovább növelhetőm ás QNAP NAS-ok nem használt területeinek becsatolásával, mely, mint egy helyi megosztott lemezt jelenít meg, vagy létrehoz egy másik LUN-t.

qnap TS-1685

Intel Xeon D többmagos processzor, akár 128GB DDR4 RAM; 12 x 2.5"/3.5" HDD/SSD slot és 4 x 2.5" SSD slot, támogatja a SATA 6Gb/s; rekeszes intelligens hűtés; 6 x M.2 SATA 6Gb/s SSD slot (beépített M.2 hűtő modul, M.2 SSD opcionálisan vásárolható); 2 x 10GBASE-T port, 4 x Gigabit port; 2 x PCIe Gen3 (x8) slot, 1 x PCIe Gen2 (x4) slot; 3 x USB 3.0 port; 1 x hangszóró; 1 x 3.5mm hang kimenet

vissza