PUBG – nemsokára rajtol az új szezon, itt van róla néhány információ

2020-10-14 18:23:00

A PC-s teszt szerverekre nemrég megérkezett a 9.1-es frissítés a PUBG-hez, mely a rengeteg add-on mellett egy új térképet is hozott. A Pamaro egy kisebb, 3x3 km-es területet ölel körül, és egy működő vulkán is helyet kapott rajta. Fő jellegzetessége e mapnak, hogy az időjárási viszonyok és az elrendezés minden meccs után megváltozik, így a főbb tereptárgyak, és néhány terület felépítése, beleértve a játékosoknak és járműveknek egyaránt kárt okozó lávafolyamot, átrendeződnek.

A pálya maximálisan 64 játékost támogat, és egész területén találunk zsákmányt tartalmazó boxokat. Jelenleg csak és kizáűrólag third-person squadok számára érhető el, nincs vörös zóna, de a kék nagyobb károkat okoz, mint más térképeken. Az érkezés repülőgép helyett ezesetben helikopterrel történik, és ugyanez a helikopter szállítja a care package-eket is. Lövéskor a monstrum eldobja, amit éppen szállít, (ami egyébként egyedülálló a játékban), az air dropok pedig olyan egyedi elemeket tartalmaznak, melyek máshol nem lelhetők fel (pl. a critical response kit, melynek segítségével 1 másodperc alatt felsegíthetjük csapattársainkat).

A frissítés élő szerverekre érkezésekor indul a játék kilencedik évada, melyet szintén a Pamaro után tematizáltak. Jön a G-Coin, mely a Call of Duty pontok és más virtuális pénznemekhez hasonló módon működik majd. Ezekkel új kozmetikumokat vásárolhatunk a játékon belüli áruházban. Természeteen ha új szezon, akkor új Battle Pass. A Highlands Survivor Pass a korábbiaktól eltérően csak két hónapig él, tehát ennyi időnk van feltornázni magunkat 50-es szintre. A bérlet egyébként 990 G-Coint kóstál, de ha végigérünk a létrán, akár 1.000-et is kereshetünk rajta.

Kisebb változásként említeném, hogy a Beryl M762 sebzése csökkent, viszont nőtt az első lövés vízszintes és függőleges rúgása, és ugyanez igaz az SLR DMR-re is.

A 9.1-es frissítés jövő szerdán, azaz 21-én éri el az élő szervereket PC-n, ami a konzolosokat illeti, nekik még egy további hetet kell várniuk rá.

vissza