Project 007 – James Bond játékon dolgozik az IO Interactive

2020-11-19 17:56:00

Nemrég már lángra kapott az interneten a hír, miszerint az IO Interactive bejelentésre készül, és sokan el is kezdtek találgatni, vajon min ügyködhet a stúdió. A válasz megérkezett egy teaser keretein belül: egy egyelőre cím nélküli James Bond játék van készülőben, mely Project 007 kódnéven fut. 

Bár a videó alapján semmi nem derül ki, a klasszikus filmek openingjét vették alapul az anyaghoz. A hivatalos honlapon azonban fellelhető egy rövide ismertető, miszerint ez egy teljesen eredeti James Bond sztori, melyben a játékosok a titkos ügynök bőrébe bújva szerezhetik meg 00-ás státuszukat, ez pedig fényt derít egy fontos dologra: nem kapcsolódik a filmes univerzumhoz. Ott egyébként a jelenlegi ügynök Daniel Craig, aki 2006-ban a Casino Royale-ban debütált Bondként, és itt szerezte meg e titulust.

A még 2018-ban megjelent Hitman 2 rámutat arra, hogy e projekt nem is lehetne jobb kezekben! Az IO Interactive a hosszú Square Enix-időszak után 2017-ben visszaszerezte függetlenségét, így ő fejleszti, és ő is adja majd ki a játékot. Azóta újra kiadta a klasszikus Freedom Fighters-t, és vélhetően egy ideje már e címen is ügyködnek.

 

vissza