Plusz 60 órányi tartalom a Gothic II-höz – itt a The Chronicles Of Myrtana: Archolos

2021-12-29 16:45:00

Bárhol, bármikor is kerül szóba az RPG, mint műfaj, nekem mindig a Gothic széria jut eszembe először. Imádtam minden pillanatát, legalábbis ami az első 3 epizódot illeti, a negyedik már nem volt képes annyira magával ragadni. Lényeg a lényeg, az első felvonás immáron 20 éves, és bár nemrég elevenítettem fel emlékeimet vele kapcsolatosan egy komplett széria-végigjátszással, örömmel jelenthetem be, hogy egy új bővítés érkezett hozzá The Chronicles Of Myrtana: Archolos címmel.

Aki ismerős e világban, az tudja, hogy az első részben névtelen hősünk kalandja a király által a Valley of Mines területén felállított börtönkolónián rajtol. A nyitó kisfilm meséli el, miből kerekedett ki ez az egész szituáció, azonban az új, közösség által fejlesztett mod még ezen események előtt játszódik: egy Marvin nevű férfi a háború elől menekülve érkezik meg Archolos szigetére, hogy olyan emberek után kajtasson, akik vágynak egy jobb életre. Sajnos e hely messze alulteljesíti elvárásait, így felül kell kerekednie a kapzsiságon és a szigorú törvényeken, mely uralkodik az országban.

Nem mi vagyunk a kiválasztottak, nem vagyunk hősök, csupán túlélők. Hogy erőszakkal vesszük-e el, amit akarunk, vagy megpróbálunk másokon is segíteni, csak és kizárólag rajtunk áll! Érdemes kiemelni, hogy az egész bővítés professzionális szinkronnal, szigorúan ragaszkodva az eredeti játékok történetéhez készült el, melynek fő cselekménye telis-tele van felfedezésre váró titkokkal és fordulatokkal. Az összesen több, mint 170 mellékküldetést, és a több, mint 200 véletlenszerű eseményt összecsomagolva mintegy 60 órányi játékmenetet ígér a mod. Érdekesség, hogy a több, mint 30 soundtracket is kizárólag ehhez a tartalomhoz komponálták.

A befektetett munka tehát elképesztő mértékű, és még nem is említettem az 1400 NPC-t, az új crafting rendszert, valamint a több, mint 100 új fegyvert és páncélt, amit felvonultat. A The Chronicles Of Myrtana: Archolos ingyenesen érhető el a Steamen, a GOG-on, és a ModDB-n keresztül, de a Gothic II Gold Editionre szükségünk lesz, ha játszani szeretnénk. A hivatalos honlapon további információt és képeket, illetve videókat találhattok róla. Azt hiszem, mint elmondok azzal, hogy az értékelése jelenleg is rendkívül pozitív státuszban van!

 

 

vissza