PlayStation Showcase 2023 – minden bejelentés

2023-05-25 00:33:00

Fairgames

Azzal nyitunk, hogy felfedezzük a Haven Studio, Jade Raymond csapatának új játékát, miután búcsút intett a Google-nak és a Stadia projektnek. A videó, amely nem a játékmotorban készült, egy főhősökből álló csapatot mutat be nekünk, akik látszólag együtt dolgoznak néhány észvesztő rabláson, betörve egy Mission Impossible stílusú páncélterembe.
A játék PS5-re és PC-re érkezik majd, de egyelőre nincs hozzávetőleges megjelenési dátum.


Szünet Jim Ryannel

Jim Ryan elnök kiemeli, hogy "a PlayStation 5 harmadik évében járunk", és izgatottnak kiemeli, hogy a fejlesztők még csak a felszínét karcolják az új generációval elérhető élményeknek - a PS VR 2-t is beleértve.
Az ügyvezető köszöntőjével kezdetét veszi a tulajdonképpeni műsor.

Helldivers II

Egy igencsak erős teaserben mutatkozik be a Helldivers csapata, az ArrowHead által aláírt projekt, amely határozottan úgy tűnik, hogy felrázza az eredeti stílusát. Ez hivatalosan is a Helldivers II.
A megjelenés 2023 folyamán várható PC-re és PS5-re.


Immortals of Aveum

Az EA Originals címke alatt működő Ascendant Studios egy új bepillantást mutat nekünk a nemrég bejelentett Immortals of Aveum címből.
A megjelenés továbbra is július 20-án várható.


Ghostrunner II

A One More Level és az 505 Games van soron, akik a Ghostrunner 2-t mutatják be, a szélsebes akciójáték folytatását, amelyben egy lövéssel ölünk, de egy lövéssel is halunk.
A játék 2023 folyamán érkezik.


Phantom Blade 0

Keleti stílus és impozáns lények - diszkréten nyugtalanító képi világgal kísérve - kerülnek a középpontba, a helyi hagyományokat idéző maszkok és kivont kardok közepette.
A bemutatott szekvenciák erősen támaszkodnak a látványosságra, pengekombókkal, kitérésekkel és lovas szekéren való harcias menekülés.
"Mi a terved, most, hogy már csak 66 napod van hátra?" - kérdezi a trailer. "Visszaszerezni a szívemet."
A játék PS5-re érkezik majd, de dátumot még nem közöltek.


Sword of the Sea

A Journey, az ABZU és a The Pathless szerzőitől érkező Giant Squid csapata bemutatja a festői Sword of the Sea-t, ami valóban sok mindent tartalmaz ezekből a játékokból a képi világában és a művészeti irányában, amit működés közben látunk.
Megint csak nincs megjelenési dátum.


The Talos Principle II

Egy érdekes sci-fi trailer vezet be minket a 2023-ban érkező The Talos Principle II világába.


Neva

A GRIS alkotói valószínűleg a szívünket akarják összetörni új játékuk költői trailerével, amely az előző projekthez hasonlóan finom művészeti irányvonallal készült.
A játék 2024-ben érkezik majd.


Cat Quest: Pirates of the Purribean

Teljes hangulatváltás, a Cat Quest kalózok, szigetek és ökölharcok között szorgoskodik, szintén 2024-ben érkezik és szintén PS4-re.

 

Foamstars

A Square Enixen a sor, hogy (szó szerint) fegyvert ragadjon, hogy akcióba lendüljön ebben a trailerben, ahol lövöldözni fogsz... szappannal.
Úgy néz ki, mintha a Splatoon és a Fortnite meglehetősen névtelen keresztezése lenne, de remélhetőleg ez csak az első benyomás. PS4-re és PS5-re érkezik.


The Plucky Squire

A Devolver korábban bemutatott imádnivaló címe végre újra akcióba lendül.
Megerősítették, hogy 2023 folyamán érkezik.

 

Teardown

Autók, kalapácsok, furgonok és motorcsónakok követik egymást ebben a nagykockás és rombolós videóban.
Még idén érkezik PS5-re.

 

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

Hangyák hordái követik egymást ebben a CGI  trailerben. A Metal Gear Solid 3: Snake Eater remake-jének teaseréről mutatkozik be, miközben a címadó dal szól. Érdekes módon Metal Gear Solid Delta: Snake Eater névre keresztelték át és a bejelentés szerint hű, de mégis újításokkal tarkított felújítás várható.
Szintén megerősítették a Master Collection Vol. 1-et, amely az eredeti MGS1, MGS2 és MGS3 játékokat tartalmazza. Egyéb részletekről nem számoltak be.

 

Tower of Aghasba

Mivelhogy a Tears of the Kingdom felfedezése senkit sem ihletett meg, egy teasert láthatunk, amiben a légi felfedezésen van a hangsúly. A játék 2024-ben érkezik majd.

 

Final Fantasy XVI

Egy rendkívül látványos trailer a Final Fantasy XVI főszereplőiről és Eikonjairól.
A játék, továbbra is június 22-én debütál.

 

Alan Wake 2

Végre közelebbről is megnézhetjük a Remedy Entertainment várva várt új opuszát, amely az ígéretek szerint sokkal horrorisztikusabb lesz, mint az alapepizód. A finn szoftverház elátkozott írója, a színpadon is mindig jelenlévő Sam Lake-kel, úgy tűnik, egy FBI-ügynök bőrébe bújhatunk, aki a szerző nyomára próbál bukkanni, egy kifejezetten hangulatos, hátborzongató lényekkel teli trailerben.
A megjelenés 2023. október 17-én várható.


Assassin's Creed Mirage

Szintén helyet kapott az Assassin's Creed Mirage, amelyet néhány játékmenet segítségével mutatnak be nekünk - határozottan emlékeztet a Ubisoft franchise hagyományos epizódjaira, ahogy azt a francia cég ígérte.
A játékmenet a lopakodásra, a gyilkolásra és az állandóan fejünkre húzott csuklyára koncentrál a korábban látottnál kisebb (és sűrűbb) városban.
A megjelenés október 12-én várható, szintén PS4-re.


Revenant Hill

Finji egy aranyos fekete cicát mutat be nekünk, aki szívesen rohangál egy kétdimenziós világban, ami nagyon emlékeztet a Night in the Woodsra. A játék PS4-re és PS5-re érkezik, de hogy mikor, azt nem tudni.

 

Granblue Fantasy Relink

Itt az ideje a Cygames projektjének, amely 2023 telén érkezik.

 

Street Fighter 6

A Capcom bemelegíti izmait a június 2-i debütálás előtt, megmutatja nekünk a régóta várt verekedős játékát.


Ultros

Élénk színpaletta élénkíti a kétdimenziós képeket, miközben a főhős oldalnézetben mozog, a játékmechanika pedig némileg emlékeztet egy puzzle platformerre vagy egy klasszikus metroidvania játékra.
A játék 2024-ben érkezik.

 

Tower of Fantasy

A Perfect World Games bemutatja mozgásban is a Tower of Fantasy-t, amelyben úszunk, motoron száguldozunk és harcolunk, nagyon keleti stílusban.

 

Dragon's Dogma II

A Capcomnak eszébe jutott leporolni a Dragon's Dogma II-t, amit már jó ideje megerősítettek. Bemutatkozik a játék világa, a fegyverek és varázslatok használata, valamint az új eposzt megelevenítő karakterek.
Sajnos nincs megjelenési ablak.


Five Nights at Freddy's: Help Wanted 2

Nem lehet műsor új Freddy's epizód nélkül, úgyhogy itt is van! A Help Wanted 2 2023 végén érkezik.

PS VR 2 körkép

Megerősítették, hogy PlayStation VR 2-re is érkezik a:

  • Resident Evil 4: VR mód (TBA)
  • Arizona Sunshine II (2023)
  • Crossfire: Sierra Squad (TBA)
  • Synapse (július 4.)
  • Beat Saber a Queen csomaggal

 

Marathon

Kontrasztos fények, adrenalin és pörgős elektronikus zene. Ez a lényege a Marathon trailerének, nem a játék grafikájának (mint eddig tulajdonképpen nagyjából az egész műsornak) a lényege.


Destiny 2: The Final Shape

Teaser szintén a Bungie nagy sikerű játékának következő etapjához.

 

Concord

Az űrkutatás 2024-ben vár ránk, amikor PS5-re és PC-re érkezik a Concord, egyenesen a PlayStation Studios (Firewalk) műhelyéből.

 

Gran Turismo Movie

Helyet kap a Gran Turismo filmadaptációja is, amely egy virtuális bajnokból lett valós versenyző igaz történetét meséli majd el.
Augusztustól kerül a mozikba.

 

Jim Ryan szegmense: PlayStationQ és EarBuds

Jim Ryan megerősíti, hogy a PS5-től egy felhős játékra tervezett készüléket dobnak piacra, 8"-os kijelzővel rendelkezik majd, és a jövőben további részletek is lesznek. Úgy képzeljük el, mint egy Wii U GamePadet, amit a PS5-tel való használatra terveztek. Jelenleg PlayStationQ néven ismert. Jönnek a hivatalos PS5 fülhallgatók is, ezek Bluetooth-on keresztül is tudnak csatlakozni az okostelefonunkhoz.

 

Marvel's Spider-Man 2

A váratlan bemutatkozó videót némi gameplay követi (végre, tekintve, hogy a Showcase ma nagyon fukar volt), látványos harcokkal és néhány friss képességgel, ami mindenképp látványos kalandot ígér.
A játék 2023 őszén érkezik, de egyelőre nincs konkrét dátum.


És ezzel az idei PlayStation Showcase véget is ért, de alább az egészet is újranézhetitek:

vissza