PlayStation 4K - kétes létezés, kecsegtető címek

2016-03-31 21:21:45

A Sony és a Microsoft harca a konzolok világában már-már hétköznapivá vált, de valahogy nem tudunk nem örülni ennek.


 

A Microsoft nemrég bejelentette, hogy frissítené az Xbox One hardverét... Természetesen a kék oldal (Sony) sem állapodik meg, ő is fejleszt. Bár még kétes a PlayStation 4.5 (vagy 4K, nevet sem tudni) létezése, máris újabb pletykák láttak napvilágot. A NeoGAF híresztelései szerint már a jövő év elején megérkezhet a nagytestvér, mely valahol a 400 és az 500 dolláros árcédula között foglal majd helyet.

Az erősebb videókártyával megáldott konzol nevéből(?) is adódóan támogatja a 4K felbontást, mi több, Blu-ray lejátszóval és VR-támogatással is rendelkezik. A játékokat, melyek nem e felbontásra vannak/lesznek kihegyezve, felskálázza az eszköz, e mondat pedig megnyugvást jelent mindazoknak, akik azt gondolták, ezentúl minden játék 4K-ra készül majd, és a régebbi generáció el lesz felejtve.

playstation_ps4_2-600x337

A legnagyobb meglepetés a végére maradt, ugyanis állítólag már készülnek játékok, melyek már az e hírbéli pácienst is támogatják:

  • Robinson: The Journey
  • Deep Down
  • EVE: Valkyrie
  • Gran Turismo Sport
  • GOW 4

Ez utóbbi pontos mivolta egyenlőre kétes, de tekintve, hogy a Gears of War a Microsoft saját műve, okunk van gyanakodni egy új God of War részre.

A terv... akarom mondani pletykák szerint még a PlayStation VR megjelenése előtt bejelentik a konzolt. Ti mit gondoltok? Okos lépés mindez a Sony-tól, vagy ti más ütemtervvel állnátok elő?

Én mindig is a PC-k oldalán álltam és valószínűleg ez már nem is fog változni, de a Sony helyében előbb a 60 FPS-t céloznám meg a magasabb felbontás helyett.

 

vissza