PC-re is érkezik a The Last of Us remake

2022-06-10 17:41:00

Régóta pletykálnak már a The Last of Us első epizódjának felújításáról, és bár sokak szerint erre abszolút nincs szükség, többen úgy gondolják, igenis fejlődött azóta annyit a játékipar, hogy érdemes legyen új köntösbe bújtatni a Sony talán legikonikusabb modern klasszikusát. Nos, a hivatalos bejelentés megérkezett,a  Summer Game Fest folyamán megerősítették, hogy úton van a remake, méghozzá The Last of Us Part 1 címmel.

Joel és Ellie párosát bizonyára nem kell senkinek bemutatnom, aki nem rendelkezik PlayStation konzollal, valamilyen formában ő is biztosan találkozott már velük. Azt tudjuk már, hogy PlayStation 5-re szeptember 2-án jelenik meg, a bejelentés legfigyelemreméltóbb pontja talán mégis az, hogy PC-re is fejlesztik. Bár ehhez egyelőre nincs konkrét dátumunk, és vélhetően idén már amúgy sem kapjuk kézhez a portot.

A Naughty Dog külön kiemelte, hogy e verzió az alapoktól került újra felépítésre, és hogy "hűen reprodukált, de modernebb játékmenetet és kibővített kisegítő lehetőségeket" tartalmaz. Talán tényleg elérkezett a Sony korábban beígért nagy lépése a PC-sek felé... ennek csak örülni tudunk!

vissza
Legolvasottabb cikkek