PC-re érkezhet a Returnal

2022-05-26 21:12:00

A Steam adatbázisában felbukkant egy olyan játék, amely a Returnal-nak tűnik, és ez arra utal, hogy a jelenleg PlayStation 5 exkluzív játék lehet a következő Sony-játék, amely PC-n is megjelenik.

Twitteren Nibellion szúrta ki, bár listában nincs kifejezett utalás a "Returnal"-ra, de többször is említésre kerülnek nevek és helyszínek a játékból. A lista lokalizációs része megemlíti Atropos-t, az idegen bolygót, ahol a Returnal játszódik, a Tower of Sisyphus-t, a frissítés által nemrég hozzáadott végtelenített módot, és Helios-t, a hajót, amelyről a főhős érkezik, és ami állandó kezdőpontként funkcionál.

A Returnal egy főként egyjátékos (bár frissítés által már online co-op is van benne), női főhőssel operáló harmadik személyű, lövöldözős sci-fi rogue-like. A Sony nemrégiben megerősítette, hogy a több platformra való terjeszkedést a játékok növekedési stratégiájának kulcsfontosságú részének tekinti, a korábbi PlayStation-exkluzív God of War és a Horizon: Zero Dawn az elmúlt években PC-s portokat kapott.

A PC-s játékra való terjeszkedést maguk a fejlesztők szorgalmazták, hiszen a God of War rendezője, Cory Barlog januárban elárulta, hogy ő és más stúdióvezetők többször is javasolták ezt. Eddig a PlayStation Studios játékai közül csak a már említett God of War és Horizon, valamint a Bend Studio Days Gone-ja jelent meg, míg az év során már biztos csatlakozik hozzájuk a Naughty Dog Uncharted: Legacy of Thieves Collection-je.

vissza