Overwatch - bétateszt(ecske)

A Blizzard Team Fortress 2 szerű shooterje körül hatalmas a hype és nem csak Tracer hátsó fele miatt.
2016-05-08 23:15:45

A Blizzard Team Fortress 2-szerű shooterje körül hatalmas a hype és nem csak Tracer hátsó fele miatt. Vajon megérdemli a játék a rajongást? Mennyiben tud újat mutatni? Megpróbálunk válaszokat találni, igaz, hogy egyelőre csak a béta alapján.

 

overwatch-heroes-background-blizzard-1080x623

Ha van pár perced és szeretnél valami pörgős, ütős elfoglaltságot, az Overwatchot neked találták ki. Valóban, nem kell rengeteg szabadidő ahhoz, hogy kiélvezd a játékot, egyszerűen csak leülsz és lősz. Persze maga a mechanika bonyolultabb ennél, de röviden valóban ennyiről szól a dolog. Elkap az ár és haladsz előre, kiiktatod az ellent, segíted a társaid és mindezt pár szempillantás alatt. Ez előny, de ugyanakkor hátrány is egyben.

A karakterek változatosak, ahogy a pályák is. Mindenkinek van valami specialitása, különleges képessége, na meg persze meghatározó egyénisége is. Ez utóbbi kifejezetten tetszett, mert eléggé jellegzetesre sikeredtek a beszólások és a külső vonások egyaránt. Az épületek és a környezet szintén nem tűntek monotonnak, illeszkedtek magához a mechanikához. Az újoncok is fel tudják benne találni magukat, nem kell profinak lenni ahhoz, hogy hatásosan tevékenykedj a másikkal szemben.

uj-palyat-es-jatekmodot-kapott-az-overwatch-betaja_1

Persze nem árt, ha valamennyire elmélyedsz az Overwatch világában, ha igazán meg akarod ismerni és ki akarod tanulni azt. Egyelőre viszont, ha belecsöppensz egy casual mérkőzésbe, nagy valószínűséggel azt fogod tapasztalni, mint én. Csapatmunka nélkül, mindenki a másik arcába rohan és jól megsorozza. Ez persze valószínűleg később még változni fog, de mint a legtöbb ilyen címnél, ebben az esetben is javasolt négy haver, akik szívesen betársulnak melléd. Kifejezetten rossz tapasztalataim amúgy nem voltak a közösséget tekintve, ha a rage-et és a káromkodást nézzük.

overwatch-majusban-nyilt-beta-es-megjelenes_1

A játékmenet valamelyest számomra kicsit talán túl leegyszerűsített. Nincs mögötte mélyebb tartalom, komolyabb taktika, legalábbis a béta alapján. Nyilván a variabilitás a sok hősnek köszönhetően jó, de a felszabadult mókától még így is távol van. Valahol félúton van a komoly és a komolytalan között, így egyik kategóriába sem tudnám sorolni. Bele tud felejtkezni az ember, de nem is habkönnyű, idegességtől mentes.

maxresdefault

A legnagyobb gond az árral van. Abszolút élvezhető az Overwatch, ezt nem tagadom. Jó pár órát bele tudnék ölni, főleg, hogy sokszor idő és kitartás szűkében jó egyet leülni és tényleg csak játszani, hagyni, hogy elkapjon, elsodorjon az áramlat. De megér ez 60 eurót? Ha a Blizzard nem pakolja tele plusz tartalommal, akkor semmiképp sem. Nyilván nem várjuk el az ingyenességet, de a teljes AAA címekhez méltó összeg kifizetése nem állja meg a helyét, hacsak nincs sok fölösleges tartalék pénzünk. Amennyiben van, nem fogjátok megbánni, ha titeket is beszippant az Overwatch.

Az Overwatch-ot Dávid is kipróbálta, szerinte:

vissza

Overwatch - béta

Kiadó: Blizzard Entertainment

Fejlesztő: Blizzard Entertainment

80 %