Októberre halasztották a Baldur's Gate 3 korai hozzáférésű megjelenését

2020-09-23 18:03:00

Nem hazudok, ha azt mondom, a Baldur's Gate 3 napjaink egyik legjobban várt projektje a videójáték-piacon. A korai hozzáférésű megjelenés szeptember 30-ra volt kitűzve, a Larian Studios azonban nemrég egy közlemény formájában adta tudtunkra a halasztást, és néhány last-minute simításra, stabilitási és lokalizációs javításokra hivatkozva október 6-ra tolják ki a jeles dátumot. 

A stúdió szerint arra törekednek, hogy ha még némi tartalmi és látványbeli hiányossággal is, de minél kevesebb összeomlással adják kezünkbe a projektet. "Közel vagyunk a végéhez, de néhány nem várt késés és stabilitási probléma még szitálásra vár." – tették hozzá. A legnagyobb probléma elmondásaik szerint a nehéz nyelvezettel van, szeretnék, ha a világ minden táján könnyen érthetővé válna az amúgy sem kevés dialógus és egyéb szöveg, mely a játékot tartkítja.

A Larian számításai szerint ez az egy htét elegendő lesz a nagyobb hibák szűrésére, és bár a "World Test"-en még nem futott végig a program, az eddigiek alapján jó eredményeket várnak. A stúdió tehát optimista, az early access megjelenés várhatóan október 6-án esedékes a GOG, a Steam és a Stadia felületén. E kiadás egyébként 60 dollárt kóstál.

vissza