Netgear Arlo Pro - Teszt

Vezeték néküli IP65 certifikáttal rendelkező HD felbontású kamera a Netgear-től

2018-10-02 16:10:00

Nem hiszem, hogy érdemes csűrni csavarni a dolgokat rögtön a közepébe vágok. Az Arlo Pro egy olyan biztonsági kamera, mely bárki számára könnyen összeállítható és konfigurálható.

Ami szerintem igazán vonzóvá teszi a kamerát, hogy vezeték nélkül használható ezáltal igen rugalmasan lehet elhelyezni szinte bárhol. Ha akarjuk lerakjuk az asztalra vagy feltesszük a szekrény tetejére de ha az ajtó fölé szeretnék felrakni annak sincs akadálya. A csomag tartalmaz egy fali konzolt, melyhez egy igen erős mágnes rögzíti a kamerát. A kamerának van egy fő egysége amelyet sima utp kábellel csatlakoztatunk a routerhez. A fő egységhez a kamera már vezeték nélkül csatlakozik. A párosításhoz nincs más dolgunk mint a fő egységen és a kamerán is megnyomni a Sync gombot és pár másodperc múlva már meg is van a kapcsolat.

Regisztáció

Számítógépről első lépésként el kell látogatnunk a https://arlo.netgear.com/#/login weboldalra ahol elindíthatjuk a regisztrációt. Ha még nem rendelkezük fiókkal akkor a new to arlo gombra kattintva az alábbi oldal foda minket, ahol a legelső ikonra kattintva indulhatunk el.

A második képernyő figyelmeztet minket olyan alap dolgokra, mint kössük rá a fő egységet a routerre, legyen bedugva stb.

Harmadik lépésként a re ndszer megkeresi a kameránkant és ha mindent megcsináltunk ami kell akkor kidobja a kameránk széria számát, az időzonát és a lehetőséget arra, hogy a kameránkat elnevezzük.

Negyedik lépésként meg kell adnunk az e-mail címünket, egyrészt a regisztrációhoz, másrész azért mert minden fontosabb értesítés ide is meg fog érkezni.

Ötödik lépésként egy rövid azonosítás, megadjuk a nevünket és a kívánt jelszót és a felhasználási feltételek elfogadása után már tovább is léphetünk.

Hatodik lépésként a rendszer ismerteti velünk milyen csomagban is vagyunk ami jelen esetben az ingyenes Basic csomag, mely 5 kamerát támpgat és 7 nap anyagát tárolhatjuk a felhőben. Ha valakinek ennél több kamerára van szüksége, vagy több napot szeretne a felhőben tárolni annak csomagot kell váltania. A felhőben tárolás nem kötelező, mivel a fő egységre usb-n keresztül bármilyen külső adathordozót csatlakoztathatunk. 

Kezelőfelület és használat

A kamera mozgás és hangok érzékelésekor kezd el rögzíteni és bármilyen esemény történik akkor az okostelefonunkra is kapunk értesítést és a megadott e-mail címre is. A rendszer menedzselhető így arra is van lehetőségünk, hogy egyedi időkapukat adjunk meg, hogy a kamera mikor rögzítsen. A webes felületen és a mobilos appon keresztül bármikor lehetőségünk van belenézni az élő képbe és akár hangot is továbbíthatunk ( így akár a betörőre is rászólhatunk :-D ).

A kezelőfelületről is összeállítottunk egy kissebb galériát.

Összegzés

Mindent átgondlva egy nagyon jó kamera rendszerrel van dolgunk. Könnyű kezelhetőség és ami a legfontosabb, hogy könnyű a beüzemelése. Minden olyan funkció benne van amit az ember elvár egy otthoni használatra szánt kamerarendszertől. Üzemidő tekintetében se lehet panaszunk nem kell állandóan töltőre dugni, mert akár 6 hónapot is kibír egyetlen töltéssel. A gyártói specifikáció alapján akár -20°C is üzemképes és ezt egészen +45°C lehet fokozni, szóval az IP65 szabvánnyal ötvözve kültéri kamerának is igencsak használható.

 

vissza