Nem minden exkluzív játék jelenik majd meg PC-re

2016-03-07 12:42:22

Az elmúlt hetekben nagy felfordulást okozott az Microsoft új stratégiája, aminek a PC-sek nagyon örültek, a konzoltulajok annál kevésbé, hiszen úgy tűnt, az elkövetkezendő időkben minden játék megjelenik majd az MS mind két platformjára.


 

Phil Spencer, az Xbox fejese az IGN podcast adásában beszélt arról, hogy bár tényleg szorosabb lesz az együttműködés a Windows és az Xbox között, ez még nem azt jelenti, hogy minden játék megjelenik majd mind két rendszerre.

phil_spencer

A felháborodást az robbantotta ki az XOne tulajok között, hogy folyamatosan jelentette be a kiadó az egyébként exkluzív játékaik megjelenését PC platformra. A Gears of War és a Quantum Break után meglobogtatott Forza 6 PC-s megjelenés a konzolosok szívében egy olyan éket vert, ami megrengette szeretett konzoljuk iránt táplált hitüket.

Épp ezért Phil elmagyarázta, hogy a nyilván üzleti lépések miért lesznek jók a gamereknek is, az interjú itt kezdődik.

Bármi is történjék, bízunk abban, hogy marad pár izgalmas exkluzív játék az Xbox portfóliójában még akkor is, ha a cél játékaik eljuttatása még nagyobb közönség képernyőjére, hiszen a több százezer csalódott géptulaj tud még problémákat okozni a cég életében.

vissza