Nagy visszatérésre készül a Konami?

2021-10-01 19:55:00

A Konami hamarosan visszatér az AAA címek fejlesztéséhez, új részekkel és leghíresebb sorozatainak remakejével. Mindezt az infó kényessége miatt neve elhallgatását kérő forrás árulta el a Video Games Chroniclenek.

A cégre rá is férne a visszatérés, hisz, ha nem vesszük figyelembe a most -bukdácsolva- megújult focis sorozatát a legutóbbi Metal Gear rész 2018-ban, míg a Castlevania 2014-ben érkezett, miután a cég inkább a Pachinko gépek gyártásába fogott.

Azonban ez változni fog miután év elején ujjászerveztek a cég videójáték fejlesztő részlegét, aminek célja visszahozni dicső fényét.
Az első címek között egy "újragondolt" Castlevania lesz, amit maga a Konami belsős csapata készít, külső segítséggel.

A tegnap a Sony által felvásárólt Bluepoint kapcsán nem egyszer szárnyra kapott a hír, hogy egy Metal Gear Solid remake lenne készülőben, ezt viszont cáfolja a forrás, mivel a Virtuos csapata dolgozik a sorozaton. A 2004-ben alapított Virtuos az egyik legnagyobb videójátékos cég és leginkább AAA fejlesztésekben segédkeznek vagy portolnak más platformokra, legfrissebb munkáik között szerepel a Dark Souls Remastered, The Outer Worlds és The BioShock Collection Switch változata, de a Battlefield 1, Uncharted 4 és Horizon Zero Dawn fejlesztésében is részt vettek.

A fejlesztés még a korai szakaszban van a forrás szerint és az első MGS helyett a Metal Gear Solid 3: Snake Eater körül forog. Ugyanakkor a cég nem tett le arról sem, hogy az eredeti Metal Gear Solid felújítását elhozza a mostani konzolokra, még az új játék előtt.

Végül több Silent Hill játék is készülőben van számos külső fejlesztőnél, ezek egyike egy "prominens" japán fejlesztőcsapathoz került. Erről is sok más projektről valamikor jövőre tervezik lerántani a leplet egy dedikált eseménnyel, COVID-helyzettől függően.

A Konami vezetősége számos külső ajánlatot utasított vissza az évek során, az egyik leghíresebb az Until Dawn-t is jegyző Supermassive Games Silent Hill projektje volt. Viszont a Metal Gear Survive és Contra: Rogue Corps sikertelensége arra késztette őket, hogy átgondolják a stratégiájukat és ne zárják el ennyire a külsős csapatoktól a híresebb címeiket, írja a VGC.

vissza