Monster Hunter Rise – íme, az ingyenes demó tartalma

2021-01-07 19:29:00

A Monster Hunter Digital Event során a Capcom rengeteg információt osztott meg a közönséggel a hamarosan érkező Monster Hunter Rise-zal kapcsolatosan. Január 8-án válik elérhetővé a játék demója, mely egyébként ingyenesen letölthető a Nintendo eShopból, és melyben megszerezhetjük első tapasztalatainkat és benyomásainkat a projekttel kapcsolatban. A livestream event során több mechanika és szereplő is bemutatásra került, de a területek és felszerelések nagy részét is szemügyre vehettük.

Az ingyenes, korlátozott időtartamú demó fázis január 8-tól egészen 31-ig elérhető, így bőven lesz időnk belemerülni az új Monster Hunter kalandba, még megjelenés előtt. E program egyébként számos vadászati lehetőséget kínál a közönségnek, nyomhatjuk egyedül, offline, de pörgethejük akár 4-en is helyi, vagy online multiplayer módban. Itt érdemesnek tartom megemlíteni, hogy bár maga a demó ingyenes, az online multiplayerhez szükségünk lesz egy Nintendo Switch Online (NSO) tagságra, de nem kell csüggedni, ennek is van ingyenes próbaverziója.

Összesen 4 féle küldetéssorozatban vehetünk majd részt a demó időszak alatt: A Training értelemszerűen a szörnyvadászat alapjait ismerteti meg a játékosokkal, beleértve az új Wirebug mechanikával és a Palamute ridinggal. Ez csak és kizárólag offline szólóban érhető el. A Wyvern Riding során egy arénába lépve tanulhatunk meg "lovagolni" egyes szörnyeken. Ez szintén csak offline szólóban próbálható ki. De hogy senki ne unatkozzon, nekiveselkedhetünk a Beginner Quest: Great Izuchi-nak, mely ideális azok számára, akiknek egy kis frissítőre van szükségük a Monster Hunterrel, illetve annak mechanikájával kapcsolatosan. Ez szólóban, illetve helyi és online multiplayerben is indítható. Na, de hogy a veteránok is megtalálják saját, előre melegített helyüket, kapunk Intermediate Quest: Mizutsune-t is, mely heves kihívást a fejlesztők csak tapasztalt játékosoknak ajánlanak. Itt szintén szólóban, helyi, illetve online multiplayer szekcióban tevékenykedhetünk.

Megjegyezném azt is, hogy egy 30-as küldetéskorlát is életbe lép a demó során a szóló és a local co-op szekcióban, tehát ennyi feladatot végezhetünk el összesen, akár kezdő, akár haladó vadászatnak vágunk neki. Még egyszer tehát: online multiplayerben bármennyiszer elindíthatjuk a küldetéseket. A Wyvern Riding és a tréning sem növeli e számlálót, azonban a 30-as határ elérése után e funkciók sem érhetők már el.

A szörnyek bejelentése természetesen ettől függetlenül tovább folytatódik. Nemrég Goss Harag debütálásába rengett bele a tábor, de mint megtudtuk, a korábban már beharangozott lények mellett Lagombi, Khezu, Great Baggi, Barioth, Mizutsune, és Tigrex is érkezik.

vissza
Legolvasottabb cikkek