Minecraft és a VR találkozása az egyik legmenőbb dolog

2016-04-20 09:21:47

A Kotaku egyik szerkesztője kipróbálta, milyen HTC Vive-on a Minecraft - meglehetősen szórakoztató ebben az új formában sok millió gamer kedvenc építgetős játéka.


 

Bár a fejünkbe gondosan beleégették azt a bizonyos Hololens-es Minecraft prezentációt, azért miután megnézzük az alábbi HTC VR-os játékmenetet, elfelejtünk minden egyebet, ami nem kézzelfogható.

Korunk egyik legnépszerűbb kreativitásra alapozó aranyos és függőséget okozó játéka egyértelműen a Minecraft. Különösen érdekes egyveleget kapunk, ha ezt a programot fuzionáljuk a HTC saját VR eszközével.

A Kotaku egyik szerkesztője mutatja meg, milyen egy korai Minecraft VR builddel szórakozni a nappalinkban, és az egyszer biztos, hogy ilyet mi is akarunk. Sőt, ezek után értelmét veszti az a több ezer Youtuber, akik a népszerű építgetős játék hátán kúsztak fel a „csúcsra”, hiszen ezentúl csak és kizárólag ilyen videókat akarsz majd nézni. Egyelőre persze több apró hiba kerül napvilágra a játékmenet közepette, viszont a legidegesítőbb megoldás, hogy nem haladhatunk a megszokott módon, csak teleportálással (mint a gagyibb kalandjátékokban). Ez pedig azt jeleni, hogy töredezetté válik a játékélmény, hiszen órákon át figyelni, hogy valaki A-ból B pontba úgy halad át, mintha 89 ezres pingje lenne, igen zavaró.

Ha olyan szerencsés vagy, hogy otthon vár a HTC Vive, akkor innen töltheted le a modot.

vissza