A Microsoft stúdiókat zárt be - a Fable Legends is elbukott

2016-03-08 11:11:12

A Microsoft házatájáról megrázó információk szivárogtak ki. Többek között a Fable Legends játékon ügyködő Lionhead Studiosnak is bezárta kapuit a gigavállalat.


 

A Micorosft hivatalos blogján tett közzé egy nyilatkozatot, miszerint nehéz döntések sorozata következtében kénytelenek bezárni többek között a Fable játékok készítőinek irodáját. Ezzel együtt persze a Fable Legends is a süllyesztőben végezte, bár a fejlesztők április 13-ig életben tartják a játék béta szervereit, így akinek van hozzáférése a bétához, még pár hétig be tud majd jelentkezni, utána viszont végleg megszűnik létezni.

Később napvilágot képek alapján jól kivehető, hogy 8 stúdiót törölt honlapjáról a Microsoft:

A cég nem győzi hangsúlyozni milyen nehéz döntést kellett hozniuk a Lionhead és Press Play bezárásakor. Sőt, tisztában vannak a tettük súlyosságával is, hiszen csak a Fable játékok több millió rajongóval duzzasztottáka Microsoft táborát. Ők mégis abban hisznek, hogy a most csalódott játékosokat teljes mértékben kielégítik majd az elkövetkezendő idők programjai.

Egy volt Lionheades producer szerint „a Microsoft éppen lerombolja a first party stúdióit. Hét évvel ezelőtt pedig teljesen más volt a felállás” - mondja Daniel Gray

Nincs mit szépíteni a történteken, az pedig rejtély, hogy a Microsoft milyen politikát folytat az elmúlt hónapokban. Te szeretted a bezárt stúdiók játékait?

vissza