Megjelent a Quake II fejlesztett újrakiadása

2023-08-11 12:06:00

Az id Software kritikusok által elismert, Strogg-hentelő, belső nézetes lövöldözős játéka 1997-ből visszatér a Quake II újrakiadásával, amely már elérhető Game Pass, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch, PC, PlayStation 5 és PlayStation 4 platformokon. A továbbfejlesztett Quake II pedig egy hangulatos előzetest is kapott a megjelenés mellé: 

A program az eredeti játék élményét kínálja, felturbózva. Ez pedig azt jelenti, hogy az eredeti szoftvert akár 4K* felbontás mellett, szélesvásznú képaránnyal is játszhatjuk, fejlesztett modellek, és korszerűsített animációk mellett. A maximális kijelzőfelbontás platformonként eltérő lehet. Nem csak a véres jelenetek lettek a mai kornak megfelelőlen átdolgozva, hanem az ellenségeknek a mesterséges intelligenciája is ráncfelvarráson esett át, ahogyan a program egész megjelenése. A játék bevilágítása is fel lett újítva, az élsimítás és a mélységélesség egy sokkal szebb látványt kínál nekünk mint korábban, és az átvezető videók is átdolgozásra kerültek.

Az eredeti játékból már jól ismert kemény rock zene is maradéktalanul visszaköszön, továbbá a The Reckoning és a Ground Zero kiegészítők is a csomag részét képzik, azoknak minden tartalmukkal együtt. Azonban a kiadás egy vadonatúj Quake II élménnyel is gazdagítja a felhasználókat, hiszen a MachineGames 28 hadjáratszinttel és egy multiplayer deathmatch pályával bővítette a megjelenést. Az izgalmas küldetés során az időn és a téren keresztül kell átküzdenünk magunkat a strogg Alkotóig, hogy megváltoztassuk az emberek és a gépet sorsát.

A játék továbbá támogatja a 4 fős helyi, osztott képernyős kooperatív módot, vagy akár az interneten keresztüli barátokkal való lövöldözést. A már jól ismert, klasszikus 16 fős online módban pedig idegenek ellen mérhetjük össze a képességeinket, vagy akár *4 fős helyi osztott képernyős játékra is lehetőségünk van Xbox One, Nintendo Switch, PS4 és PS5 konzolokon. 8 fős helyi osztott képernyős játék PC-n, valamint Xbox Series X és S konzolokon érhető el. A játék támogatja továbbá a crossplay lehetőségét.

Ráadásul ma azt is bejelentette a Bethesda, hogy az eredeti Quake II-játékzene még idén megjelenik bakelitlemezre, a Laced Records révén. A kiadó adta ki a Hi-Fi Rush bakelitlemezét is, azonban annál jóval barátibb áron, mindössze 38 dollárért megrendelhető a duplalemezes kiadás.

vissza
Legolvasottabb cikkek