Megérkezett a PlayStation 5 legújabb nagy frissítése

2022-09-07 17:48:00

A PlayStation 5 legújabb firmware frissítése nemrég lépett életbe teljes valójában. Ez az update béteverzióban már jólius óta elérhető volt, és az akkor bejelentett összes újdonság bekerült a hivatalos verzióba is. 

A legfontosabb ilyen talán az 1440p felbontás támogatása, mely legfőképp talán a hozzám hasonlóknak kedvez, akik PC-s monitoron használják a konzolt, de az nem képes a 4K felbontásra. Ez – mondhatni – egy aranyközépút az öregedő 1080p és az igényes 4K között. Sajnos eddig tisztázatlan okokból kifolyólag az 1440p-ben való futtatáskor a konzol kikapcsolja a VRR funkciót, mely a frissítési rátá hivatott az FPS-hez igazítani, ezzel növelve a kép folytonosságát.

Egy másik újdonság a Gamelists nevezetű funkció, mely igazából mappákat takar a játékkönyvtárunkon belül, és lehetővé teszi az egyes címek csoportosítását, illetve a létrehozott csoport elnevezését. Legfeljebb 15 ilyen játéklistánk lehet, egyenként 100 játékkal. Ugyanaz a játék akár több listán is szerepelhet, és keverhetjük a digitális és lemezes címeket is. 

Ha még nem használta volna valaki a 3D Audio módot a konzolon, de kíváncsi lenne rá, itt a lehetőség, ezentúl egy képernyőn összehasonlítható a Stereo és a 3D Audio hangzás egy demó segítségével, illetve a paraméterek módosításával.

Ráncfelvarráson ment keresztül az Aktivitások menüpont is, ezentúl sokkal könnyebben nyomon követhetjük ezen haladásokat. Share Screen kérvényt is benyújthatunk, ezzel egy barátunk játékát követhetjük saját képernyőnkön, ráadásul a jövőben ezt a telefonos PS Appra is tervezik bevezetni. A hangvezérléses YouTube-keresés is tervezett funkció, mellyel akár játék közben i kereshetünk a platformon. 

A további apróbb funkciók mindegyikének ismertetéséhez látogassatok el a PlayStation blogra, ahol a tervezett funkciófrissítésekről is szó esik.

vissza