Már a Doomon belül is játszható a Doom

2022-07-12 22:39:00

Napjaink technológiai fejlődését, és a hírek forgatagát folyamatosan bújva szinte minden héten megfordul a fejelmben a kérdés: "Vajon mi lesz a következő dolog, amin a Doomot futtatni fogja valaki?" Szerepeltek a sajtóban bankautomaták, terhességi tesztek, LEGO kocka, krumpli, és rengeteg miegymás, amin keresztül a legendás játék ténylegesen futott, de cikkünk alanyára eddig szerintem sokan nem gondoltak...

Történt ugyanis, hogy a témában egy minden előzőt hatalmas mércével megugró teljesítményt értek el: a Doomon belül futtatták a Doomot. A működés teljes folyamata bár technológiai magyarázatot igényel, és ha csak nem a hackelés a hobbid, bizonyára unalmassá is válik. A lényeg lényege, hogy a dolog csak és kizárólag a DOS-alapú Doom 2-vel működik, mely még rendeklezik az exploittal, ugyanis a Chocolate Doom forrásportját ebbe importálják bele. A lent beágyazott videó tulajdonképpen egy kisebb dokumentumfilm a folyamatról, de ha egyből az érdemi részre szeretnénk ugrani, irány a 8:10-es időindex.

A folyamat többi részét nem kivánom kifejteni, aki tényleg kíváncsi rá, minden kérdésére megkapja a választ a videóban. Részletesen elmagyarázzák, mi pontosan ez a mod, miként lehet kommunikálni vele, és miként ugrálhatunk a képernyőből képernyőbe a játékon belül, mely egy idő után vélhetően paradox gondolatokhoz vezethet mindenkit. Bennem már csak az fogalmazódik meg ennek kapcsán, vajon mikor hozzák létre a Doomot a Doomon belüli Doomban?!

vissza
Legolvasottabb cikkek