Mafia III - kis segítség a fejlesztőktől + összefoglaló

2015-10-19 21:05:55

Még július 28-án kaptuk az örvendetes hírt, hogy fejlesztik a Mafia III-at. Egy héttel később megkaptuk az előzetest is, ám ezután a játékról nem hallottunk valami sokat. E cikkben, ha lejjebb görgettek, találtok még pár infot, amiről még nem írtunk nektek, de előbb kezdjük egy friss hírrel, mely Haden Blackman (kreatív rendező) által került nyilvánosságra.

Ezen interjú szerint telis-tele lesz kihívásokkal, melyek még a gyakorlott játékosokat is megpróbáltatásoknak teszik ki. Az egyik ilyen maga a vezetés, ami mint tudjuk az előző részekből, a játék jelentős részét foglalja el, a másik pedig a tevékenység közbeni célzás, lövöldözés. A Hangar 13 nem szeretné túlbonyolítani a dolgot, úgy gondolta segít, a célzáshoz kapunk némi automata rásegítést majd. Természetesen itt csak a vezetés közbeni célzásról van szó. Ez egyrészt a nem túl gyakorlott emberkéknek jó hír, másrészt pedig a konzoltulajdonosoknak, hiszen vezetés közben még analóggal célozni tényleg nem kis feladat. Szeretnék, hogy a játék egyszerre legyen nehéz (de nem lehetetlen), ám szórakoztató. Blackman korábban azt is elárulta, hogy a Mafia II-ben megválaszolatlanul maradt kérdéseket e részben megválaszolják.

És akkor néhány info...

Mint kiderült, a széria 3. epizódja a '60-as évekbe New Orleans-ába kalauzol majd minket, ahol Lincoln Clay-t irányítva vesszük fel a harcot a gengszterekkel. Hogy hogyan is kezdődött ez az egész? Nos, Lincoln árvaként nőtt fel, sosem volt családja, de természetesen ő is, más emberekhez hasonlóan kötődni akar valakihez, így közel került az egyházhoz. Ez önmagában nem is lenne a probléma, ha emellett nem a bandák között lelt volna vigaszra. Ugyan ezen okból kifolyólag csatlakozott a hadsereghez is. A vietnami háborúból hazatérve viszont a gengszterek világában találja magát, mi több, néhány társával együtt szembekerült az olasz maffiával, akik nem kis teret hódítottak meg az idők során. Sajnos hősünk (hőseink) alulmaradtak, de hát ismerjük már a játékok világát, sosem a feladás a nyerő ötlet. Itt sincs másképp, Lincoln ellentámadást fontolgat. Célunk pedig a Mafia III során nem más, minthogy New Orleans-t uralmunk alá hajtsuk.

Természetesen nem maradunk egyedül. Irányítható társakat ugyan nem kapunk, de segítségünkre lesz "családunk". Hogy kikből is áll e család? Cassandra, Burke és Vito Scalleta. Előbbi egy afroamerikai nő, második egy ír orgyilkos, utóbbit pedig be sem kell mutatnunk, a második epizód főszereplője (e tekintetben is kötődik a második részhez). Természetesen hogy még bonyolultabb legyen az amúgy sem egyszerű helyzet, a szereplők kapcsolata sem felhőtlen, viszont mondhatni elengedhetetlen a cél eléréséhez.

Következő kitérőnk a helyszín, New Orleans. Ennek kiválasztása sem vakon rábökéssel történt, hiszen ha jobban belegondolunk, a '60-as években járunk, mikor is az Egyesült Államokban rettentően nagy figyelmet kap a faji kérdés és a háborúellenesség. Lincoln szerepköre mindkét témakörre kiterjed, elvégre egy színes bőrű veteránról beszélünk. A rendőri intézkedés is tükrözi majd a helyzetet, ők is másként bánnak a "másokkal". A játék során többször is lesz választási lehetőségünk különféle helyzetekben. Ez a sztori alatt is megnyilvánul majd, illetve ezen rendőri konfliktusokban is, mivel a lehetőség adott, hogy megvédjük az ok nélkül bántalmazottakat.

Mint kiderült, összesen két lőfegyver lehet nálunk egyidejűleg. Ezen felül ehetőségünk lesz különböző "bunkerek" elfoglalására is, melyek mindegyikének élére egy-egy társunkat állítjuk. Annak függvényében, hogy melyiküket nevezzük ki egy-egy ilyen rejtekhely élére, jutalmakban is részesülünk majd.

Továbbá a fejlesztők kiemelték, hogy a Mafia III-at (és az előző részeket) sem érdemes más játékokhoz hasonlítani, mint például a Grand Theft Auto epizódjaihoz, hiszen hiába mindkettő szorosan kötődik a gengszterélethez, mégis teljesen másképp mélyíti el a témát és majdnemhogy egy kategóriába sem sorolható a kettő.

Mellesleg ha van olyan játék, melyet nem tudnék összehasonlítani bármely más játékkal, akkor az a Mafia... Ez saját vélemény. ti hogy vagytok vele?

A Mafia III valamikor 2016 folyamán jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re. Ti is várjátok már?

vissza
Legolvasottabb cikkek