Kiszivárgott a SteamOS 3.0

2021-09-18 14:40:00

Decemberben érkezik majd a Steam Deck, a Valve hordozható piacon való első próbálkozása, ami természetesen egy személyre szabott operációs rendszert is kap. Ez a cég által fejlesztett SteamOS 3.0-ás változata lesz, aminek egyik verziója most kiszivárgott, így nem kellett sokat várni arra, hogy az első képek is megjelenjenek róla a neten.

A SteamDB-ről ismert Pavel Djundik ezúttal sem tétlenkedett és meg is osztotta észrevételeit a képek mellé. Elmondása szerint maga az Árúház rész ki van kapcsolva ebben a buildben, viszont már sikerült feltelepíteni a rendszert néhány Windows alapú hordozható eszközre. Kinézetre a mostani nagygépes Steam kliensre hajaz, itt-ott kisebb módosításokkal.
A hírek szerint ez a kinézet fogja leváltani a már kiöregedett Steam Big Picture módot Windows gépeken, valamikor a Steam Deck megjelenése után.

Maga a build egy kis kereséssel elérhető az interneten, viszont ahogy a SteamOS subredditen is felhívták a figyelmet, jobb nem kockáztatni az ilyen verziókkal, mert ha rossz forrást találunk könnyűszerrel vírust telepíthetünk vele együtt, így csak azok próbálkozzanak vele, akik tudják mit csinálnak.

vissza