Kezdik kihúzni a gyufát a Trónok harca készítői

2016-06-06 13:45:48

Újabb közel egy órás részt izgulhattak végig Westeros rajongói tegnap este, az epizód végén pedig szomorúan dőltek hátra milliók kanapéjukon, hogy miért az utolsó 3 részre hagyják megint az igazi akciót.


 

Rohamosan közelít a Trónok harca legújabb 6. évadjának záró epizódja és érdemileg, ha egymás mögé helyezzük az eseményeket, nagy dolgot nem láthattunk még az elmúlt 6 részben és ez alól sajnos a 7. sem kivétel. Időhúzó politikát folytatnak részről-részre a készítők és ez kezd rosszul állni a valaha volt legkomolyabb TV sorozatnak. De jöjjenek a 7. rész spoilerei, úgyhogy akit érzékenyen érint, ha megtud valamit kedvenc sorozatából, kattintson Aryára.

ew_game_of_thrones_1_arya

Akik felvételről nézték a 7. részt és kapásból az intró áttekerésével kezdték a vetítést, lemaradtak egy újabb visszatérésről. Ezúttal Sandor Clegane (aka.: a véreb) kapott ismét szerepet és egy igazi jó ember közösségében tevékenykedik, mint a félelmetes védelmező. Sajnos, ez a nagyobb „családnak” is nevezhető nyáj még a 7. részben mészárszékre jut, egyetlen túlélője pedig maga Sándor, aki ha nem tűnik el újabb évadokra, akkor még a hatodikban megbosszulja haverjai halálát.

5db7ab86460e5c161e6979c38d59c8ad

Bár huzamosabb időt töltöttünk az égett fejű testvér kolóniájával, azért jutott idő például Királyvárra is. A gyönyörű város csúcsán, amikor éppen nem Cersei asszonyt alázza Tyrell mama, akkor megtudjuk, hogy Margaery igazából megjátssza érzelmeit a harcos hit iránt és komolyabb tervet szövöget, mint egy mészárlás. Jaime pedig letáborozott Brynden Tully vára elé és várja, hogy megadják magukat az ott élők, de mint megtudtuk, várhatnak egy darabig, mert 2 évre elegendő élelmet halmoztak fel, bevenni pedig nehézkes lesz az erődöt még egy olyan tapasztalt félkezű stratégával is, mint Jaime. Edmure Tully-t kivégezni nem sikerült a torok elvágási technikával és a felakasztással sem.

407451a76f2cbf3d53b17dc4167b3026

Nem úgy, mint kedvenc kis Starkunkat, Aryát, aki kapott néhány jól irányzott szúrást gyomrába, és egy 10/10-es olimpiai „ki a legjobb vízbe pottyanó” mutatvány után véráztatta köveket maga mögött hagyva mászkál Braavos mocskos utcáin. De az ő szálát sem görgették tovább, csupán a katarzis után elvágták.

Az előző részben nem szerepeltek Jonék, de most többször is bekapcsolódhattunk a sereggyűjtés folyamatába. Bár mélységesen sikeresnek nem nevezhető a prezentációs útsorozatuk, de miután a Vadakat maguk mellé állították, Ser Davosnak hála a Mormont háztól is kaptak 62 darab embert. Majd Sansa (csak sejteni merjük kinek) komor pókerarccal pecsételt le egy saját kezével írt és szignózott levelet.

7cae9c4fe182e8bca1fdee24143b3775

Sajnos ebben a részben új szintre emelték a készítők az időhúzás nemes fogalmát, hiszen a szerepeltetett szálaknak egy lépést megengedtek, de többet sajnos nem, ez a belekapunk minden ház történetébe egy apró részlet erejéig stílus nagyon nem passzol a sorozathoz, és a rajongók szóvá fogják tenni, ha a maradék 3 rész minden egyes másodpercével nem kárpótolják őket.

vissza