Készülőben a GTA 6

2015-06-13 00:39:27

gta-6-is-rockstar-making-all-of-the-usa-its-map-gta-6-353075

Még ki sem hevertük a GTA V-öt (remélhetőleg még nem is fogjuk egy darabig és még jópár kiegészítővel soroznak meg hozzá), de néhány híresztelés és pletyka szerint a Rockstar Games jelenleg a következő nagy projektjére fókuszál, ami nem más, mint a Grand Theft Auto 6. része. A játékot tavaly jelentették be és ez lesz a kiadó következő nagy címe a hihetetlenül sikeres GTA V után.

Leslie Benzies nemrég számolt be róla, hogy a Rockstar csapata először a térképen, majd a történeten és a küldetéseken fog dolgozni.

Néhány információ szerint a játék bejelentését 2020-ra tervezik és a térkép magába foglalja az egész Egyesült Államokat és a nagyvárosokat, mint New York, Los Angeles, Miami, stb.

Félreértés ne essék, ezek mind pletykák, e bejelentéseknek nincs hivatalos háttere.

Eddig 2 játék van jelen a piacon, melynek térképén az egész Egyesült Államok szerepel (a Need for Speed: The Run és a The Crew), ám ezekben kevés a városrész, valamint le van kicsinyítve és itt is korlátozott, nem nyitott a világ. Mint tudjuk a Crew nyitott világú játék, ám a Ubisoft fejlesztői úgymond lekicsinyítették az országot és nem lehet minden helyet bejárni, ráadásul kevés az NPC és nincs túl nagy forgalom. Azonban a Rockstar Games-nek több éves tapasztalata van a nyitott világú játékok terén, így talán kisebb gondot jelent ennek megvalósítása.

Egy bejegyzés már napvilágot látott, miszerint:

“Loading the entirety of the USA would have its issues. I mean, driving from one

city to another could be a real chore, especially if it’s just filled with country side

and nothing much to do in between“

Tehát az egész Egyesült Államok úgymond betöltésével kapcsolatban adódnak problémák. Gondolok itt arra, miközben egyik városból a másikba vezetek, az olyan, akár egy munka, különösen ha az út vidéken megy keresztül és semmi tennivaló nincs közben. (tekintsetek el az angoltudásomtól.:D)

Egy másik jelentés szerint meginterjúvoltak egy bennfentest is, aki azt állította, hogy a következő GTA 5 évet fog felölelni és a kétszerese lesz a GTA V-nek.

Mindent összevetve elég izgalmasnak tűnik ez az egész, bár ha mindez igaz, talán kapunk gyorsutazási lehetőséget a hatalmas térképből adódó nehézségek legyőzése érdekében, de a nyitott világot szeretnénk megőrizni, hiszen töltőképernyővel nem GTA a GTA.

Már rengeteg info kering a neten, ám egyik sincs hivatalosan alátámasztva, így még csak találgathatunk a projekt kapcsán. Mindenesetre az 5. rész rettenetesen jól sikerült és rengeteg időnket el fogja venni ezután is (nagyrészt az online miatt), de azért örülnénk neki, ha az E3-on valamit hallanánk egy esetleges kiegészítő bejelentéséről, még ha a 6. rész várat is magára pár évet.

Mit gondoltok, képesek lennétek levezetni egy New York - California távot egyhuzamban?

vissza
Legolvasottabb cikkek