Készül a következő Mafia, ingyen beszerezhető az első rész

2022-08-30 17:36:00

Az év egy korábbi szakaszában már szárnyra kapott egy pletyka, miszerint a Hangar 13 egy új Mafia epizódon dolgozik, természetesen új vezetés alatt, miután Haden Blackman elhagyta a stúdiót. Sajnos ekkor semmilyen megerősítést nem kapott a hír, nemrég azonban egy interjú keretein belül hivatalossá vált a dolog. 

A széria 20. évfordulója alkalmából felkerült egy Roman Hladíkkal készólt interjú a hivatalos honlapra, ahol az igazgató megerősítette a történéseket: "Örömmel értesítek mindenkit, hogy elkezdtünk dolgozni egy teljesen új MAfia-projekten. Egyelőre többet nem mondhatok ezzel kapcsolatban, de nagyon izgatottak vagyunk, hogy tovább folglalkozhatunk a franchise-zal, és új történeteket mesélhetünk el a játékosoknak."

A korábban felröppent pletyka szerint az új epizód már nem a saját, eddig is használt motoron, hanem az Unreal Engine 5-ön alapul, és ami még érdekesebb, hogy állítólag a már ismert rilógia előzménye kerül feldolgozásra. A széria eddig is ugrált a történelmi korszakok között, a '30-as évek elejétől egészen a viharos, '60-as évek végéig, így nem lenne meglepő, ha eddig nem szerepelt korszakban kapna helyet a projekt. 

Akárhogy is, ha igaznak bizonyulnak a pletykák, a termékeny talaj adott, hiszen történésekből nem volt hiány a '30-as évek előtt sem. A széria harmadik epizódja is bár jó korszakot célzott meg, sajnos a kivitelezés nem úgy sikerült, ahogy a közönség várta, és bár nekem személy szerint tetszett maga a körítés, a rajongótábor nem volt oda érte. Mikor azonban megérkeztek a felőjított, Definitive kiadások, szó szerint mindenkit levettek a lábáról a fejlesztők, főleg ami az első részt illeti.

És ha már első rész, a sorozat 20. születésnapja alkalmából a Steamen szeptember elsejétől kezdve egész hétvégén ingyenesen szerezhető majd be az eredeti első etap, a Definitive kiadások 65%-os, a komplett trilógia pedig 60%-os kedvezménnyel zsákolható be egészen szeptember 8-ig.

vissza