Jelentések szerint készül az új Mafia-játék

2022-05-08 19:40:00

Egy friss jelentés azt állítja, hogy egy új Mafia-játék van fejlesztés alatt, mivel több vezető beosztású fejlesztő is elhagyja a Hangar 13 stúdiót.

A Kotaku szerint a Hangar 13 stúdió vezetője, Haden Blackman hét év után távozik a csapattól, ahogy azt a 2K Games a hét elején bejelentette. E szerint a 2K Games a munkatársaknak küldött e-mailben azt írta, hogy Blackman "egy új vállalkozásnál fogja követni a szenvedélyét", és a Kotaku úgy tudja, hogy a lépés mögött egy új Mafia-játék fejlesztése áll, ami állítólag előzmény lesz.

"Hálásak vagyunk Haden vezetéséért a Hangar 13 megalapításában, a Novatóban, Brightonban és Csehországban működő csapatok felépítésében és egyesítésében, valamint több, a stúdiót meghatározó Mafia-játék és gyűjtemény kiadásában" - írta a 2K a VentureBeat által megosztott belső emailben. "Amit Haden segített felépíteni, az a következő években is tovább fog haladni és növekedni. Támogatjuk minden alkalmazottunkat, aki a szenvedélyeit követi, és csak a legjobbakat kívánjuk neki a továbbiakhoz".

A Kotaku szerint Matthew Urban operatív igazgató is elhagyta a stúdiót, bár ez nem szerepelt a 2K e-mailjében. A jelentés tovább magyarázza, hogy a személyzeti változásra azért kerül sor, mert a Hangar 13 az eredeti projektektől eltávolodva visszatért a bevált franchise-okhoz, mint például a Mafia.

Nick Baynes váltja majd Blackmant, aki jelenleg a Hangar 13 Egyesült Királyságban található Brighton irodájának stúdióvezetője, ahol állítólag az új Mafia-játék fejlesztése folyik. A jelek szerint a játék kódneve Nero, és nem legutóbbi felújításoknál is használt Mafia III motorjával, hanem az Unreal Engine 5-tel készül.

A Hangar 13 első játéka a Mafia-sorozat 2016-ban megjelent harmadik része volt, később pedig a 2020-ban megjelenő Mafia Definitive Edition változatán is dolgozott. De sajnos a stúdiót két elbocsátási hullám is érte, 2017-ben és 2018-ban, miután akkoriban és a továbbiakban is több új IP-ötleten dolgoztak.

vissza