Játékokba helyezett reklámokat tervezhet a Microsoft

2022-04-16 14:16:00

A Microsoft állítólag azt fontolgatja, hogy reklámfelületeket biztosít a platformján elérhető ingyenesen játszható játékokhoz, ezzel is csábítva a fejlesztőket.

Ezt a Business Insider írja, amely szerint az Xbox reklámbevételeket szeretne felajánlani a "free-to-play" játékokat készítő fejlesztőknek. "Az egyik forrás azt elemezte, hogy a Microsoft jelenleg nem érdekelt abban, hogy részesedést szedjen a reklámbevételekből, mert több pénzkereseti lehetőséget akar biztosítani a free-to-play játékokat készítő fejlesztőknek" - írta a kiadvány.

A játékosok esetleges visszatetszésének tudatában két forrás azt mondta a BI-nek, hogy a vállalat állítólag "óvatosan mozog", és "egy "privát piacteret" kíván létrehozni, ahol csak kiválasztott márkák helyezhetnek el hirdetéseket a játékokba úgy, hogy az ne zavarja a játékélményt.

Bármilyenek is legyenek a tervek, egyelőre nagyon kezdetleges állapotban lehetnek, mivel az "Insider nem tudta kideríteni, hogy az Xbox más típusú játékon belüli hirdetési egységeket is kínál-e majd, például karakterkinézeteket vagy lobbykban lejátszódó videohirdetéseket. Az Insider azt sem tudta megállapítani, hogy a Microsoft felajánlotta e már az Xbox ajánlatát a hirdetőknek".

vissza