Iránból véglegesen kitiltották a Pokémon Go-t

2016-08-06 10:02:25

Aki játszani mer vele (már ha tud), sok jóra ne számítson. Iránban végleg kitiltották a Pokémon GO-t: még a legprofibb hackerek sem tudják elérni a szervereket.


 

Sokáig úgy volt, hogy tárgyalna az iráni kormány a Pokémon GO fejlesztőjével néhány alapvető változtatás céljából, hogy azt a fiatalok továbbra is böngészhessék sétálás közben, de ez nem történt meg. Az ország második lépése pedig már a bankalapács volt.

Azt nem lehet pontosan tudni mi miatt törölték az országból a játékot, többek biztonsági okokra gyanakodnak, ami - hála a Google játékon belüli megoldásainak - valószínűnek tűnik, hiszen tetemes adatmennyiséget gyűjt be a gigavállalat minden játékosról, igaz, a Niantic azt nyilatkozta, hogy már szigorítottak a biztonsági szabályokon és a felhasználói fiókok adatait érintően is.

pokémon go hype

A másik ésszerű magyarázat, ami miatt már 2001-ben is kitiltottak egy Pokémon terméket, az a vallás. Akkor a kártyákon látható csillagok és kereszt-elemek zavarták a hittudósokat, akik aztán egy keresztény propagandának titulálták a fizikai játékot.

Jobb, ha felkészülsz: Iránban nem tudsz majd Pokémonokat vadászni, úgyhogy ha csak ezért mennél oda, akkor inkább ne tedd.

vissza