Íme az orkok és „játékszereik” a legújabb Shadow of War előzetesben

2017-08-23 20:22:46

"Nothing will be forgotten" - tűnik fel az új trailerben.


 

Az már korábban is feltűnt, hogy a Middle-Earth: Shadow of War nem csak egy átlagos játéknak készül, na de hogy még egyes orkok is mennyire kilógnak a sorból... Egyszerűen brutális! A Mechanical Tribe, tehát a gépi törzs tagjai szabadidejüket valami elképesztő módon ütik el: szó szerint!

Eme elnevezés szinte mindent elárul róluk, bár első pillantásara ártalmatlan bádogosnak tűnnek. A Sauron által tervezett hajtómű igencsak fontos részét képezik ezen orkok, így remélhetőleg néhányukat sikerül beszerveznünk hadseregünkbe, mielőtt meghalnának. Mivel ők is ugyanúgy szomjaznak az emberi halálra, mint társaik, így valószínűleg nem lesz egyszerű „megszelídíteni” őket.

Azt is érdemes azonban leszögezni, hogy nem az orkok az egyetlen másfajúak, akik Középföldén barangolnak... A játék területén számos szörnyűséggel találjuk majd szembe magunkat, azonban az árnyak közt barátok is bukkannak fel. Egy fa szellem, egy álcázott, páncélozott caragor, de trollok és sárkányok segítségére is számíthatunk. Rájuk mind-mind szükség lesz a Balrog elleni küzdelemben. Tudjátok, aki a híres „Itt úgysem jössz át!” (You Shall Not Pass) jelenetben is szerepel.

A Shadow of War talán legcsábítóbb darabkája Shelob. Igen, ez elsőre furán hangzik, ám a fejlesztők beszéltek róla, miért is tölt be fontos szerepet. Nem szimplán egy pók, nem csak egy nő, hanem egy kulcskarakter a győzelemhez. Michael de Plater megfogalmazása szerint Gollum és shelob a széria el nem ismert hősei. Előbbi (bocs a spoiler miatt) elpusztítja a Gyűrűt, míg utóbbi Shelobbal pedig az alku köttetik, mely nélkül mindez nem mehetne végbe.

Míg Galadriel képviseli a fényt, Shelob a sötétségben rejtőzik, így létrejöhet az egyensúly a két nő tekintetében. Bár hatalmas rajongója vagyok Tolkien univerzumának, számomra kissé a helyét nem találó karakternek tűnik e hölgyemény, de vigasztal a tudat, hogy de Plater is bizonyára átfutotta a történeteket, mielőtt meghozta e döntést.

A Shadow of War október 10-én kerül megjelenésre minden érintett platformon.

vissza