Így festene a The Witcher 3 PlayStation 1-en

2021-02-15 19:05:00

Kimondani is elképesztő, de a The Witcher 3 immáron több, mint 5 éve, hogy megjelent. Az már más kérdés, hogy még ma is tartogat meglepetéseket, és egyszerűen nem tudok leakadni róla többszáz órányi játékmenet, és többszöri végigjátszás után sem... Akárhogy is, az emberek mindig találnak új módot a legikonikusabb pillanatok megörökítésére. Rengeteg időt töltöttem képernyőképek készítésével, és az Nvidia Ansel programján belül is sokat babráltam a projekttel, hogy minél szebb és jobb megvilágításba helyezzem a dolgokat. Nem gondoltam volna, hogy valaki arra vetemedik, hogy demake-elje e látványt... Pedig megtörtént!

Kétségkívül az egyik legemblematikusabb részlet Geralt fürdőjelenete Kaer Morhenben, melyről megannyi meme készült is a maga idejében, de napjainkban is sokszor felüti a fejét egy-egy kép róla. Anders Lundbjörk úgy gondolta, megmutatja a világnak, milyen lett volna, ha Playstation 1-re készül el a játék, vajon akkor is ennyien csodájára járnának-e a witcher meztelen felsőtestére. 

Hiába a sok pixel, nyugtassatok meg, hogy nem csak bennem kelt nosztalgikus érzéseket a dolog! A tömbös végtagok, elmosódott részletek... mintha a Tomb Raider egy korai epizódja lenne. A szerzőtől egyébként egyáltalán nem idegen e műfaj, ő áll a vírusként elterjedt Cyberpunk 2077 demake mögött is, és melynek láttán sokan megjegyezték: "jobban fest, mint a PS4-es verzió".

vissza