Így fest az AMC új képregény sorozatának jó "szörnye"

2016-03-27 09:06:22

Az előző évezred utolsó pillanataiban adták ki a Preacher című képregényt, ami mára kultikus művé nőtte ki magát nem elhanyagolható rajongótáborral. Az AMC stábja a The Walking Dead című képregény adaptációján felbuzdulva elhozza a TV képernyőire a picit elborult fantasy képregény sorozatba öntött változatát.


 

Biztos jó páran vannak itthon is, akik nem csak a szimpla szuperhősös képregényeket lapozzák naphosszat, de megfordul a kezeik között akár egy Preacher is, amit 1995-től egészen 2000-ig nyomtattak havi szinten és összesen 75 rész született belőle. A képregény itthon is kapható volt nagyon igényes kiadásban, ami az árán köszönt vissza. Sajnos ma már nehezen lehet hozzájutni a példányokhoz, de ha van benned egy kis elszántság, akkor biztos megtalálod az útját, hogy beszerezd.

preacher

Az AMC amerikai TV csatorna és stúdióbirodalom - ami többek között a The Walking Deadet is elhozta - megpróbálkozik a Prédikátor mozgóképesítésével, igen meggyőző stábbal. A főszerep Dominic Cooper-é, aki a Need for Speed (2014) c. filmből lehet ismerős, de a sorozat írói között felbukkan Seth Rogen is, aki az animációs zöldségparádé mellett valami komolyabban is szívesen koptatja fejszéjét.

Nem tudod mivel játssz? A Konzolvilágban több száz közül választhatsz!

A történet egy egészen különleges texasi prédikátorról szól, akinek mindenféle ügyes-bajos dolga akad az istenével és hitével, meg az ezen kalap alá tartozó halandó vagy természetfeletti események tömkelegével. Célja pedig, hogy a vérfagyasztó és kalanddal teli úton megtalálja a genezist elhagyó istenét. Így hát Jesse Custer saját képességei tudatában teszi, amit egy jó prédikátornak tennie kell.

Az történet egyik közönség kedvencéről, a hányattatott sorsú Arseface-ről kaptunk egy képet, ami picit talán ijesztőbb is mint a képregényben. Íme:

Ha minden jól megy, akkor május 22-én lesz a sorozat premiere az amerikai AMC csatornán, az egyelőre kérdés, hogy kis hazánkban is bemutatják-e.

 

 

vissza