Hivatalosan is nevet változtat a FIFA

2022-05-10 19:56:00

Közel 30 évnyi partnerség után az EA Sports és a FIFA, a nemzetközi labdarúgó szövetség útjai az idei rész megjelenése után elválnak. A hírt az Electronic Arts egy blogbejegyzés útján tudatta, amelyből kiderül, mi lesz a következő lépés a focis franchise számára.

Mivel a jelenlegi megállapodás 2023-ban felbomlik, az EA nem használja tovább a FIFA nevet a népszerű focisorozatán, hanem EA Sports FC néven rúgja tovább a virtuális bőrt. A névben szereplő licenszes identitástól megszabadul, de a meglévő futballklubokkal és játékosokkal kötött számos szerződést megtartja. Cam Weber, az EA Sports vezérigazgatója a blogbejegyzésben azt írja: "Minden, amit a játékainkban szeretsz, az EA Sports FC része lesz - ugyanazok a nagyszerű élmények, játékmódok, ligák, bajnokságok, klubok és sportolók lesznek ott".

Azon kívül, hogy a Világbajokság jogainak használatát esetleg elveszítik, nem világos, hogy mi más hiányozhat még a jövőbeli iterációkból. Az EA azonban továbbra is lenyűgöző számú játékossal és csapattal büszkélkedhet a jövőre nézve.

"A több mint 19 000+ játékost, 700+ csapatot, 100+ stadiont és 30 ligát tartalmazó egyedülálló licencportfóliónk, amelybe évtizedek óta folyamatosan befektetünk, továbbra is ott lesz, egyedülálló módon az EA Sports FC-ben" - mondja Weber. "Ez magában foglalja az exkluzív partnerségeket a Premier League-gel, a LaLigával, a Bundesligával, a Serie A-val, az MLS-szel - és még sok mással is."

Az idei FIFA 23 úgy hangzik, a megszokott úton halad majd, több funkcióval, VB-tartalommal, ligákkal, klubokkal és egyebekkel, és nem lesz kitéve ezeknek a változásoknak. Weber szerint 2023 nyaráig kell várnunk, hogy többet megtudjunk arról, hogy mi várható az EA Sports FC számára.

vissza