Hivatalosan is készül a Splinter Cell Remake

2021-12-15 19:01:00

Az Ubisoft bejelentette a lopakodós játékok egyik klasszikusának, a Tom Clancy's Splinter Cell remakejét.

A cég weboldalán bejelentett remake az Ubisoft Toronto csapatánál készül majd, nekik köszönhetjük a Splinter Cell: Blacklist-et is. További örömhír, hogy teljes felújításról van szó, ami a cég saját Snowdrop motorját használja majd. Ugyan ezt a motort használja a The Division sorozat, de az éppen fejlesztés alatt álló Avatar: Frontiers of Pandora és a még cím nélküli Star Wars játék is.
Az oldalon szereplő interjúban a játék producere, Matt West szerint "egyértelműen remakenek kell lennie remaster helyett. Bár még korai állapotban van a fejlesztés, amit mindenképp szeretnék elérni az az eredeti játékok lelkének megőrzése."
Ezt a kijelentést alátámasztja, hogy a francia cég védjegyévé vált open world nem kap helyet a felújításban, pont olyan lineáris játékot kapunk, mint eredetileg, és a játékmenet is a megszokott lopakodásra összpontosít majd mintsem az akcióra.

"Biztosan állíthatom, hogy a csapatban sokan imádják a lopakodós címeket, és a lehető legkomolyabban vesszük az ehhez kapcsolódó játékelemeket" - mondta Chris Auty, a Splinter Cell új kreatív rendezője. "És pontosan tudjuk mitől olyan amilyen a klasszikus Splinter Cell".
"Fontos számunkra, hogy megőrizzük a magabiztosság érzését azáltal, hogy támogatjuk a játékosokat, akik megfigyelik a helyzeteket, tervet készítenek, használják az eszközöket, és kreatívan túljárnak az ellenség eszén, hogy megbirkózzanak a rájuk váró kihívásokkal." magyarázta. "Optimális esetben ezek a játékosok jutnak a pálya végére úgy, hogy senki se vette észre a jelenlétüket. Ez a Splinter Cell esszenciája"
"Az általunk megcélzott játékélmény közvetlenül kapcsolódik ahhoz, amit a játékosoknak szerintünk érezniük kell, hogy megragadjuk azt a lényeget, amit az eredeti játékoknál éreztünk" - mondta West.

Azt még nem tudni, hogy az eredeti Splinter Cell fejlesztőcsapatából visszatér e valaki ehhez a remakehez, de Peter Handrinos -a játék technikai producere- szerint a sorozat veteránjai részei a csapatnak. "Rengeteg veterán van itt, így remek egyveleg lesz azon fejlesztőkből, akik dolgoztak a korábbi Splinter Cell játékokon és az újakból, akik friss energiát és ötleteket hoznak majd,"
Mindenesetre úgy tűnik az Ubisoftnál ez csak a kezdet, hisz Auty szerint ez a remake új, stabil alapja is lesz majd a Splinter Cell jövőjének.

vissza