Hatalmas kritikai sikert aratott a The Last of Us sorozat

2023-01-11 18:07:00

A The Last of Us Part I. PC-s megjelenésére még sajnos várnunk kell, a tervek szerint március 3-án debütál, azonban bizonyára minden rajongó tudja, hogy addig sem kell mellőznünk a címet, hiszen nemsokára érkezik az HBO Max-re a sorozat-adaptáció. Bár a videojátékokon alapuló filmek és sorozatok sosem borították lángba a világot, korábbi cikkjeimben azonban említettem már, hogy az utóbbi évek már szerencsére más a helyzet. Elég csak olyan projekteket felhoznom példaként, mint a Cyberpunk: Edgerunners, a The Witcher, a Halo, vagy épp az Arcane. 

Nemrég megérkeztek az első kritikák a Bella Ramsey és Pedro Pascal-féle The Last of Us-ról is, mely az eddigi pontszámok alapján nagyon esélyes, hogy csatlakozik a fent említett körhöz. A Rotten Tomatoes-értékelések alapján jelenleg 98%-on áll a sorozat, ráadásul többen is minden idők eddigi legjobb adaptációjaként emlegetik. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy mindenkinek el fogja nyerni a tetszését, de bizakodásra mindenképp okot ad. A BBC szerint például egyes jelenetek rohanósak, és a történet egyes részeiből hiányzik a mélység, amit a játékmenet adott, bár én ezt nem venném ordító negatívumnak, és a többi véleményt olvasva hamar visszaterelődik a projekt a "közel a tökéleteshez" sávba. 

Olvashatunk ilyet is: A játék rajongói szemében remek adaptáció, de azoknak is képes hatalmas meglepetéseket okozni, akik még sosem fogtak a kezükben kontrollert. Magamat ismételve... a kritikusok sem tévedhetetlenek, de amikor ilyen szintű egyertértésnek vagyunk tanúi, talán hihetünk nekik. Akárhogy is, január 16-án elérhetővé válik a sorozat az HBO Max-en, és mindenki alkothat saját véleményt róla.

vissza