Hatalmas elméletet erősített meg a legutóbbi Trónok harca epizód!

2017-08-14 21:53:11

E cikket kizárólag azoknak ajánlott elolvasni, akik már látták a 7. évad 5. epizódját! Spoilerek következnek!


 

Mint azt a rajongók nagy része tudja, a Trónok harca televíziós széria megelőzte a könyveket, az új évad pedig egyenesen ontja magából a meglepőbbnél meglepőbb információkat, melyekből újabb és újabb talányok születnek, illetve oldódnak meg. Nos, a legutóbbi epizódban újabb teóriák sora rendeződött, azonban ezek észrevételéhez bizony szemfülesnek kellett lenni. Szóval mi is volt az ötödik, azaz az Eastwatch c. részben?

Egy látszólag eldugott, jelentéktelen jelenetben történt a kinyilatkoztatás, mikor is Sam a tekercsek másolásával, Szegfű pedig az olvasással volt elfoglalva, mielőtt ugyebár megléptek a Fellegvárból. A kedves leányzó épp Maynard fősepton feljegyzését olvassa (aki egyébként a könyvekben soha nem bukkant fel), mely mindkettejük számára teljesen szokványosnak tűnik. Először bizonyára sokan el is siklottatok ti is az érvénytelenítés felett, pedig nem kellett volna.

„Maynard says here that he issued an annulment for Prince Rhaegar and re-married him to someone else at the same time in a secret ceremony in Dorne” - hangzott el Szegfű szájából, vagyis Maynard azt írja, érvénytelenítette Rhaegar herceg házasságát, aki azonnal elvett valaki mást.

game of thrones tronok harca

Mindez pusztán annyit jelent, hogy Rhaegar Targaryen, Daenerys bátyjának Elia Martellel kötött házasságát érvénytelenítették, majd elvette Lyanna Starkot. A hatodik évad végén Bran látomásában egyértelművé vált, hogy Jon nem Ned, hanem Lyanna fia. Szóval Rhaegar nem elrabolta őt, ahogy azt sokan gondolták akkor... Mindez pedig egyértelműen kifejezi, hogy Jon vér szerinti Targaryen.

Jon Targaryen... Jajj, de furán hangzik még mindig. Kisujj a hatodik évadban Sansanak elmondja, Rhaegar megerőszakolta Lyannat, amit a sorozat nézői könnyedén el is hittek, azonban a könyvek olvasói már régóta sejtették, hogy titokban ők már házasságot kötöttek. A tévéshowban egyébként erre több utalás is volt, melyek közül a legszembetűnőbb talán a tény, hogy Jon e részben volt először képes közel kerülni Drogonhoz, sőt megérinteni őt. Eddig képtelenek voltunk minderre bizonyítékot találni, most viszont megtört a jég. Áldás és dicsőség Shireen Baratheonnak, hogy megtanította Szegfűt olvasni!

vissza