Ha túl gyakran meghalsz a Hellblade-ben, törlődnek a mentésfájlok

2017-08-08 19:08:02

A permadeath az permadeath - mondta a Ninja Theory, majd babrált kicsit a nehézségi beállításokkal.


 

Immáron elértük az év egyik legjelesebb pontját, ugyanis megjelent a Hellblade: Senua's Sacrifice, az esztendő egyik legnagyobb durranása. A viking kultúrát egészen más szemszögből megközelítő projekt, mint kiderült, kissé nehezebbre sikerült mint ahogy azt vártuk... Az interneten fellelhető tesztek szinte még melegek, annyira frissek, ráadásul meglepő módon néhányaknál az elégedetlenség hullámai is csapkodják arcunkat.

Mint kiderült, karakterünknek nincs sok próbálkozási lehetősége, mielőtt végleg feldobja a talpát. Igen, ezt tessék szó szerint érteni. Ha túl sokszor meghalunk, a mentési fájlok törlődnek, így nem lesz lehetőségünk korábbi állást betölteni. Innentől csak azon személyek tessenek tovább olvasni a cikket, akiket nem zavar némi spoiler!

Hela (akit ha valaki nem ismerne, a Thor 3-ban Cate Blanchett alakít), az alvilág királynője megfertőzte Senua karját egyfajta rothasztó betegséggel, mely minden egyes halállal feljebb és feljebb kúszik a testén, mígnem végül a fejét is eléri, ezzel végzetes csapást mérve hősünkre. Ezen tény miléte vitatható: egyrészt gyorsít bennünket, mikor többet habozunk egy-egy döntés előtt, ha túl óvatosak vagyunk, de azoknak is árthat, akik többet kockáztatnak.

Nem kell itt iszonyatosan szűk határokra gondolni: mint kiderült, hat halál a teljes játékmenet alatt még karunkat sem fertőzi meg 100%-osan. Igaz, ez többeknek már gondot jelent, elvégre elég nehéz projektről beszélünk, bár még mindig elmarad a híres-neves Dark Souls szériától. A másik, amiből kifolyólag emiatt nem kell aggódnunk, hogy egy vizsonylag rövid történettel van dolgunk a maga 8-9 órás idejével.

Ti mit gondoltok? Jó döntés volt ezen elemet a Hellblade részévé tenni? Írjátok meg nekünk!

vissza