Megjelent a Splatoon 3 – Várnak rád a festékáztatta online csaták, a kooperatív salmon run játékmód, valamint alterna titkai

2022-09-09 22:33:00

2022. szeptember 9. – A Splatoon 3 a mai napon jelenik meg Nintendo Switch konzolra. A cím a játékosokat a Splatlands világába kalauzolja, ahol az adrenalinban tobzódó versengés, a legfrissebb divat, az eltúlzott fegyverek, valamint a színes tinta fröccsenése a mindennapi élet része az Inklingek és az Octolingek számára.
A Splatoon 3 három fő játékmódot tartalmaz: a Turf War, az ikonikus négy-négy elleni csapatharc, ahol az győz, aki a legnagyobb területet tintázza össze; a Salmon Run, egy kooperatív mód, amelyben egy négyfős csapat közösen veri vissza a veszedelmes Salmonid főellenségek támadásainak hullámait, hogy aranytojásokat gyűjtsenek; a „Return of the Mammalians” kampányt tartalmazó vadonatúj egyjátékos történetmód pedig lehetőséget ad a játékosok számára, hogy Agent 3 bőrébe bújjanak a gonosz Octarianok elleni harc során. Emellett a Splatfest nevű, rendszeresen megtartott többjátékos események is visszatérnek a sorozatba.
A Splatoon 3 egy olyan új folytatás, amely mind a friss, mind a régebbi játékosok számára élvezetet nyújt, emellett pedig új funkciókkal gazdagítja a sorozatot, miközben a korábbról ismert játékmódokat kreatívan értelmezi újra:

• Fesd színesre a győzelemhez vezető utat: A játékosok fegyvereiket használva mindent összefröcskölhetnek tintával. Az ellenfelek lefestése (átmenetileg) kiüti őket, ha pedig a Swim Form állapotba váltasz, lehetőséged van alámerülni a csapatuk tintaszínébe, és végigszáguldani a pályán. Ezzel az ügyes mozdulattal a játékosok falakon és kerítéseken mászhatnak fel, és tintatartályukat is újratölthetik. Ráadásul az új Squid Roll és Squid Surge mozdulatok segítenek a pálya gyors átszelésében.

• Színpompás arzenál: Az új fegyverek mellett a korábbi játékok összes fegyvertípusa is visszatért. A játékosok a konkurenciát festőhengerekkel verhetik laposra, közelről fröcskölhetik a festéket az új Splatana fegyvertípussal, hidratálhatnak az új Tacticoolerrel, vagy egy sor speciális képességgel fordíthatják meg a csata menetét. • Játék a barátokkal: A játék lobbijában elérhető bármely mód - az Anarchy Battle (Series) kivételével - játszható a barátaiddal. A sorozat történetében most először van lehetőség a mérkőzés befejezése után egy beállított csapatban folytatni a játékot. A játékosok a közelben lévő emberekkel történő játék során a helyi kommunikációs lehetőséget is használhatják.

• Turf War Battles: Ennél az online többjátékos módnál két csapat egy háromperces csatában mérkőzik meg, hogy kiderítsék, melyikük tudja a legnagyobb területet lefedni tintával. Az olyan visszatérő kedvencekhez, mint a Museum d'Alfonsino, a Hammerhead Bridge és a Mahi-Mahi Resort olyan vadonatúj pályák csatlakoznak már a megjelenéskor, mint az Eeltail Alley, a Scorch Gorge, a Mincemeat Metalworks és az Undertow Spillway. Már a szeptember 9-i megjelenéskor 12 pálya várja a játékosokat – a premiert követően pedig további ingyenes pályák érkeznek frissítések formájában. • Splatfest események: Ezeken a rendszeresen megrendezésre kerülő online többjátékos eseményeken a játékosok három csapat egyikéhez csatlakoznak, hogy választott Splatfest csapatuknak a 4-4 elleni Turf War csatákban vívják ki a győzelmet. Az esemény újdonsága a színes és kaotikus Tricolor Turf War - egy olyan mód, amelyben három csapat egyszerre versenyez, az első helyezett csapatnak pedig egy egyedülálló 4-v-2-v-2 csatában kell megvédenie magát.

• Anarchy Battles: Ez a játékmód mindenki képességeit próbára teszi. A játékosok négy, egymást váltó módban csatázhatnak, hogy cél-központú meccsek során jussanak feljebb a ranglétrán. Az Anarchy Battle (Series) azoknak a játékosoknak való, akik egyedül szeretnének szembenézni a kihívásokkal. Alternatív megoldásként a játékosok csatlakozhatnak az Anarchy Battle (Open) játékokhoz, ha inkább a barátaikkal szövetkeznének.

• Salmon Run: Ebben az eszeveszett négyfős kooperatív csapatmódban a játékosoknak a veszélyes Salmonid főellenfelek támadásának hullámait kell visszaverniük. Ez a játékmód mostantól bármikor játszható. • Return of the Mammalians: Az új egyjátékos Story Mode kampányban a „magányos
tintahalak” Agent 3 szerepében vehetik fel a harcot a rakoncátlan Octarianok ellen, hogy felfedezzék Alterna és a Fuzzy Ooze titkait. Ez a mód ideális gyakorlópályaként szolgál, és felkészít a többjátékos meccsek kihívásaira.

• Testreszabási lehetőségek: A Splatoon 3 új és kibővített testreszabási lehetőségeket és felszereléseket kínál, amelyek Splatsville üzleteiben szerezhetőek meg. A legújabb ruhák, győzelmi pózok, személyes szekrénydíszek és még sok egyéb a szezonális katalógusban található meg. Az 1. évad katalógusa már a megjelenéstől elérhető, az egyes évadok pedig három hónapig tartanak. A jövőben további ingyenes frissítések és nagyszabású fizetős DLC-k is tervben vannak.

vissza