2022-ben a Nintendo Switch konzolokra érkezik a Nintendo Switch Sports, a hatalmas Mario Kart 8 Deluxe megvásárolható kiegészítő, valamint a Xenoblade Chronicles 3

2022-02-14 23:05:00

2022. február 14. – A jövő számtalan lehetőséget tartogat 2022-ben - és azt követően is - a Nintendo Switch játékosok számára! A legújabb Nintendo Direct videóbemutatón a Nintendo bejelentette, hogy az idei év során rengeteg új és változatos játék, valamint tartalom érkezik a Nintendo Switch konzolra. A Nintendo emellett új részleteket is megosztott korábban már bejelentett játékokkal kapcsolatban, többek között azt is, hogy a játékosok mikor vehetik kezükbe az új címeket.

A Nintendo Direct során a nézők olyan játékokba és sorozatokba nyerhettek bepillantást - és szerezhettek bővebb információkat - mint a Xenoblade Chronicles 3; a Nintendo Switch Sports - amely a Wii Sports sorozat online játékmóddal is rendelkező új iterációja; a Mario Strikers: Battle League Football, és a Fire Emblem Warriors: Three Hopes

További hírek érkeztek a Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass tartalmáról is, amely 48 -a teljes Mario Kart sorozatból összeválogatott - felújított pályával egészíti ki a Mario Kart 8 Deluxe játékot, és fizetős DLC-ként, vagy további költségek nélkül, fizetős Nintendo Switch Online + Expansion Pack tagsággal lesz elérhető. Ezen felül pedig a Salmon Run - a Splatoon 3kooperatív módjának - következő hullámáról is újabb részletek láttak napvilágot, valamint bejelentésre került a játék megjelenési időszaka is, amely idén nyárra fog esni. Az EarthBound és az EarthBound Beginnings RPG-k is bemutatásra kerültek, mint két olyan cím, amelyek röviddel a prezentációt követően már elérhetőek a Nintendo Switch Online platformján.

A prezentáción emellett a Nintendo globális kiadói és fejlesztői partnereinek számos játéka is fontos szerepet kapott, többek között az MLB The Show 22 Nintendo Switch változata; a valóságot felforgató puzzle-platform játékpáros gyűjteménye, a Portal: Companion Collection; valamint a Disney és Pixar magas oktánszámú, ingyenesen játszható versenyzős-harcolós címe, a Disney Speedstorm. A bemutatón a SQUARE ENIX klasszikus játékainak számos remake-je és remasterelt változata is szerepelt, például a CHRONO CROSS: THE RADICAL DREAMERS EDITION, a FRONT MISSION 1st.: Remake és a FRONT MISSION 2: Remake, valamint a Japánon kívül most először megjelenő LIVE A LIVE

A teljes Nintendo Direct videó megtekintéséhez kérjük, látogass el a Nintendo UK Nintendo Direct weboldalára. Néhány, a videóban bemutatott játék a legfontosabb bejelentések közül:

• Nintendo Switch Sports: Lendíts, rúgj és szúrj a győzelemért ezzel a sportjáték-gyűjteménnyel, amely azonnal az akció sűrűjébe repít! Játssz együtt személyesen vagy online a családdal és a barátokkal, vagy hívd ki a közeli és távoli barátságos versenytársakat a klasszikus Wii Sports-sorozat új részében. A Joy-Con kontrollerekkel hat sportágban, többek között labdarúgásban, röplabdában, bowlingban, teniszben, tollaslabdában és chambarában (kardvívás) versenyező játékosok valós akciói alakulnak át játékbeli mozdulatokká. A játékosok egy Joy-Con-t akár a játék fizikai kiadásához mellékelt lábpánt tartozékkal is használhatnak, hogy így rúgjanak labdába a Football Shoot-Out játékmódban. Ráadásul idén ősszel a tervek szerint ingyenes frissítés formájában egy hetedik sportág is bekerül a játékba - készülj fel a Golfra! Légy aktív, és vesd bele magad a játékba, amikor a Nintendo Switch Sports április 29-én megjelenik. Az előrendelések röviddel a bemutatót követően indulnak el a Nintendo eShop felületén. A Nintendo Switch Online tagok számára február 19-én és 20-án egy online játékteszt is elérhető lesz. További információkért kérjük, látogass el a Nintendo Switch Sports weboldalára

• Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass: Megvásárolható letölthető tartalomként összesen 48 - a teljes Mario Kart sorozatból összeválogatott - felújított pálya érkezik a Mario Kart 8 Deluxe játékhoz. 2023 végéig hat hullámban, hullámonként egyszerre nyolc pálya jelenik meg, amelyek mindegyike játszható lokális és online módban is. A Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass tartalmait külön 22,49 GBP / 24,99 € áron vásárolhatod meg, de további költségek nélkül is elérheted őket, amennyiben fizetős Nintendo Switch Online + Expansion Pack tagsággal rendelkezel. Az első hullámban egyebek mellett olyan pályák szerepelnek majd, mint a Wii Coconut Mall, az N64 Choco Mountain, vagy épp a Tour Tokyo Blur. A Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass tartalmak első hulláma március 18-tól lesz elérhető. A DLC előrendelése röviddel a bemutató után indul. Azon játékosok, akik még nem rendelkeznek a Mario Kart 8 Deluxejátékkal, de szeretnének csatlakozni a versenyzős mókához, 2022. február 20-ig, helyi idő szerint 23:59-ig 33%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg Európában a játékot a Nintendo eShopban.

• Xenoblade Chronicles 3: Egy hatalmas világ vár rád a Xenoblade Chronicles 3játékban, a MONOLITHSOFT elismert RPG-sorozatának következő részében. A játékosok a két főhős, Noah és Mio szerepébe bújhatnak az egymással szemben álló Keves és Agnus nemzetek közötti zűrzavar forgatagában. Hat, ezen nemzetekből származó szereplő vesz részt ebben a nagyszabású történetben, amelynek központi témája maga az „élet”. Fedezz fel egy új világot, amely összeköti mind a Xenoblade Chronicles, mind a Xenoblade Chronicles 2 jövőjét ebben a 2022 szeptemberében Nintendo Switch konzolra megjelenő játékban.

• Mario Strikers: Battle League Football: Készülj fel a Strike-ra, egy szabályok nélküli, öt-az-öt-elleni fociszerű sportra, ahol mindent megtehetsz a győzelem érdekében! Egy Nintendo Switch konzolon akár nyolc játékos - csapatonként négy játékos - is versenyezhet egymás ellen. Az egyéni meccseken kívül az online játékban 20 játékos egymással összefogva küzdhet meg azért, hogy ők váljanak a világ legjobb klubjává. A Mario Strikers: Battle League Football június 10-én jelenik meg Nintendo Switch konzolokra. Az előrendelések röviddel a bemutatót követően indulnak el a Nintendo eShop felületén.

• MLB The Show 22: Most először az MLB The Show sorozat Nintendo Switch konzolokra is megjelenik. Az MLB The Show 22-ben a játékosok olyan játékmódokat tapasztalhatnak meg otthon vagy útközben, mint a rajongók által kedvelt RPG-mód, a Road to the Show, vagy az online kártyagyűjtögetős mód, a Diamond Dynasty. Nézz szembe barátaiddal a cross-platform játékok során, folytasd fejlődésedet, szerezz meg és használj tartalmakat más konzolokon, amelyeken ugyancsak elérhető az MLB The Show 22. Az MLB The Show 22 április 5-én jelenik meg Nintendo Switch konzolokra. Az előrendelések röviddel a bemutatót követően indulnak el a Nintendo eShop felületén.

• CHRONO CROSS: THE RADICAL DREAMERS EDITION: Az elismert RPG, a CHRONO CROSS remaster változata Nintendo Switchre érkezik. Számos fejlesztést hajtottak végre ezen az RPG-klasszikuson, így például mostantól kikapcsolhatod az ellenséges találkozásokat, vagy elmerülhetsz az újonnan átdolgozott zenében. Emellett a RADICAL DREAMERS játék is megtalálható ebben a kiadásban. Ismerd meg a CHRONO CROSS eredetét ebben a szövegalapú kalandjátékban. Két világ útjai keresztezik egymást, amikor április 7-én a CHRONO CROSS: THE RADICAL DREAMERS EDITION utat vág magának Nintendo Switch konzolokra. Az előrendelés röviddel a bemutatót követően indul el a Nintendo eShop felületén.

• Portal: Companion Collection: A Valve Software díjnyertes Portal és Portal 2játékaiban a Portal Gun a kulcs ahhoz, hogy túléld a fogságot egy titokzatos laboratóriumban. Hozz létre portálokat, ugorj át más területekre, hogy esetleg megtaláld... a tortát? Áthaladhatsz a portálokon - akárcsak a kockák, a lézerek és a roppant idegesítő személyiségű robotok is. A Portal 2 lokális, online és osztott képernyős többjátékos módokkal egészíti ki a szórakozást. Egy elképesztő fejtörő-csemegében lesz részed, amikor a Portal: Companion Collection 2022-ben megjelenik Nintendo Switch konzolokra.

• Splatoon 3: A Splatoon 3 Salmon Run névre keresztelt, új funkciókkal kibővült kooperatív módjának következő hullámát egy új előzetes mutatta be. A trailer végén egy korábban még soha nem látott, óriás Salmonidot is láthatunk. A Inklingek és az Octolingek vajon sikerrel járnak, vagy elbuknak? Tudd meg a választ, amikor idén nyáron a Splatoon 3 megjelenik Nintendo Switch konzolokra.

• Kirby and the Forgotten Land: Kirby legújabb 3D-s platformer-kalandjának legújabb előzetesében bemutatkozik a Mouthful mód. A Mouthful móddal Kirby tárgyakat szippanthat be, sőt át is alakulhat azokká. Hogy csak néhány példát említsünk: autóvá változhat és száguldozhat, italautomatává válhat, hogy gyümölcslés dobozokkal támadjon... de akár egy szúrós jelzőbója alakját is felveheti. Ha pedig Kirby továbbfejleszti másolóképességeit a Waddle Dee Townban található Waddle Dee's Weapons Shopban, megjelenése megváltozik, és még erősebb lesz. Vajon Kirby meg tudja menteni a Waddle Dee-ket, és helyre tudja állítani a békét ebben a titokzatos világban? Ismerd meg a választ, amikor március 25-én a Kirby and the Forgotten Landmegjelenik Nintendo Switch konzolokra.

• Disney Speedstorm: Az Asphalt-sorozat alkotóitól érkezik ez a fékevesztett versenyakció-hibrid, legendás szereplőkkel és nagy sebességű, a Disney és a Pixar által ihletett versenypályákkal. A Disney Speedstorm egy ingyenesen játszható játék, amely rendszeresen új évadokkal egészül ki, még izgalmasabb Disney és Pixar karakterekkel, pályákkal és gokartokkal bővítve a játékot. Élvezd a cross-platform játékot, valamint az osztott képernyős és online többjátékos módokat. A Disney Speedstorm idén nyáron érkezik Nintendo Switch konzolokra.

• No Man's Sky: Fedezz fel egy végtelen univerzumot, ahol minden csillag egy távoli nap fénye, mindegyik nap körül élettel teli bolygók keringenek, és bármelyik bolygóra leszállhatsz, ha úgy tartja kedved. Építs bármit a kis helyőrségektől a komplex, több bolygóra kiterjedő kolóniákig. Gyűjts nyersanyagokat, toborozz szövetségeseket, és harcolj a túlélésért! Ez a végtelen, procedurálisan generált univerzum különleges helyeket, lényeket és még sok más felfedeznivalót tartogat számodra. A No Man's Skyidén nyáron érkezik Nintendo Switch konzolokra.

• EarthBound / EarthBound Beginnings: Csatlakozz Nesshez, Paulához, Jeffhez és Poo-hoz hogy beteljesíthessenek egy ősrégi próféciát és megállítsák a gonosz Giygast (és közben talán még egy Runaway Five koncertet is elcsípjenek) az EarthBound Super NES játékban. Utazz vissza 198X-be az EarthBound Beginningsért, az eredeti Famicom-os Mother játék lokalizált változatáért. Mind az EarthBound, mind az EarthBound Beginnings röviddel a bemutatót követően már elérhető a Nintendo Switch Online platformján.

• Metroid Dread frissítés: A Metroid Dread ingyenes frissítése röviddel a prezentációt követően lesz elérhető. A brutális Dread módban a játék azonnal véget ér, ha akár csak egyszer is eltalálnak. Ha pedig a Metroid sorozat újonca vagy, bátran használd ki a megnövelt gyógyulási képesség nyújotta előnyöket az újonnan hozzáadott Rookie Mode nehézségi fokozatban. Az áprilisban érkező második ingyenes frissítés behozza a Boss Rush módot, amelyben folyamatosan, egyenként küzdhetsz meg a főellenfelekkel.

• Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp: Új hírek érkeztek a frontról! Adj tanácsokat a most már szinkronhangokkal is rendelkező parancsnokok emlékezetes csapatának, két vad és elbűvölő hadjárat során. Egyedi karakterekkel és változatos terepviszonyokkal találkozol majd, amelyek mind arra ösztönöznek, hogy a siker érdekében saját stratégiákat dolgozz ki. Az Advance Wars és az Advance Wars 2: Black Hole Rising hadjáratai mellett megpróbálhatod megszerezni a legmagasabb pontszámokat a War Roomban, egyedi térképeket hozhatsz létre és oszthatsz meg a Design Roomban, valamint összecsaphatsz barátaiddal és ellenfeleiddel a helyi és online multiplayer módban. Az Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp április 8-án vonul be a Nintendo Switch konzolokra.

• STAR WARS: The Force Unleashed: Engedd szabadjára az Erőt ebben a klasszikus Star Wars akció-kalandban. Darth Vader titkos tanítványaként pusztító Erővel és fénykard-kombókkal vadászhatsz Jedi-mesterekre az ismerős bolygókon. Használd a gombos irányítást, vagy válaszd - az eredeti Wii verzióhoz képest továbbfejlesztett -mozgásérzékelést. Párbajozz lokálisan egy barátoddal, hogy eldöntsétek, ki a galaxis legerősebb Jedije. A STAR WARS: The Force Unleashed április 20-án jelenik meg Nintendo Switch konzolokon. Az előrendelések a mai naptól indulnak a Nintendo eShop felületén.

• Assassin’s Creed The Ezio Collection: Ismerd meg a legendás bérgyilkos, Ezio Auditore da Firenze teljes történetét a három kritikailag elismert Assassin's Creedjátékból. Fedezd fel a reneszánsz Itáliát és a 16. századi Konstantinápolyt, lépj kapcsolatba történelmi személyiségekkel, és fedezd fel a Creed titkait három játék, két bónusz rövidfilm és DLC segítségével. Emellett pedig útközben is kihasználhatod a Nintendo Switch verzió továbbfejlesztett funkcióit, beleértve az érintőképernyős vezérlést, a HD rumble-t és az optimalizált képernyőmegjelenítést. Az Assassin’s Creed The Ezio Collection február 17-én jelenik meg Nintendo Switch konzolon. Az előrendelések röviddel a bemutatót követően indulnak el a Nintendo eShop felületén.

• Cuphead – The Delicious Last Course: Egy újabb adag Cuphead akció vár rád a Cuphead - The Delicious Last Course fizetős DLC-ben! Ezúttal Cuphead és Mugman mellett Ms. Chalice is részt vesz a fergeteges kalandban, ahol felfedezheted az új Inkwell Isle-t, valamint Ms. Chalice néhány új mozdulatát - például a dupla ugrásokat és a guruló kitéréseket - is használhatod. Győzz lesz számtalan új főellenfelet, akik mindegyikének egyedi személyisége van - nem is beszélve a vad és szörnyű támadásokaikról. A Cuphead – The Delicious Last Course június 30-án érkezik Nintendo Switch konzolokra.

• Taiko no Tatsujin: Rhythm Festival: Dobolj 76 dübörgő számra, köztük a The Legend of Zelda főcímzenéjének zenekari változatára, valamint a "Gurenge", a "Feel Special" és a "Racing into the Night" című dalokra. Mérkőzzetek meg egymással az új játékmódban, a Great Drum Toy Warban, vagy adjatok élő koncertet a barátaitokkal a DON-chan Bandben. Emellett a megjelenéskor elérhetővé válik a játékon belüli előfizetésesszolgáltatás, amely több mint 500 dalhoz biztosít hozzáférést. Dobolj kedvedre, amikor a Taiko no Tatsujin: Rhythm Festival 2022-ben megjelenik Nintendo Switch konzolokra.

• Fire Emblem Warriors: Three Hopes: Csatlakozz a Fire Emblem: Three Houses szereplőihez, miközben hatalmas csatákban veszel részt a háború sújtotta Fódlanban. Edelgard, Dimitri, Claude és további Fire Emblem: Three Houses szereplők is visszatérnek, hogy megcsillogtassák harci tudásukat. Engedj szabadjára pusztító kombókat és lenyűgöző speciális mozdulatokat az akciódús, valós idejű harcok során. Küzdd át magad az ellenfelek hordáin a Fire Emblem: Three Houses szereplőit irányítva. Terítsd le ellenségek tucatjait Edelgard csatabárdjával és Dimitri lándzsájával, vagy intézd el őket a távolból Claude íjával. Vágd, csapd és szúrd szabaddá az utat, amely Fódlan fényesebb jövője felé vezet. A Fire Emblem Warriors: Three Hopes június 24-én jelenik meg Nintendo Switch konzolokra. Ugyanezen a napon jelenik meg a Fire Emblem Warriors: Three Hopes Limited Edition kiadása is, amely egy művészeti albumot, Fódlan szövet-térképét, egy öt akrilfigurából álló készletet, a szereplőket ábrázoló képeslapcsomagot, valamint a játékkártyát tartalmazza.

• LIVE A LIVE: A Japánon kívül eddig még soha ki nem adott LIVE A LIVE RPG játék HD2D stílusban jelenik meg Nintendo Switch konzolokon! Hét különböző történet vár rád, különböző főszereplőkkel, korszakokkal és játékstílusokkal. A Wild West epizódban egy vándor, akinek vérdíjat tűztek ki a fejére az életéért küzd; a Twilight of Edo Japan részben egy shinobi titkos küldetésre indul. Éld át ezeket a történeteket az általad választott sorrendben – hiszen te irányítod a kalandot! Egy felfedezésekben gazdag utazás vár rád, amikor a LIVE A LIVE július 22-én megjelenik Nintendo Switch konzolokra. Az előrendelések röviddel a bemutatót követően indulnak el a Nintendo eShop felületén.

• TRIANGLE STRATEGY: Már nyakunkon a taktikai szerepjáték TRIANGLE STRATEGYmegjelenése, a bemutatót követően pedig már elérhető a Nintendo eShopban az új demó, amelyben az első fejezettől a harmadik fejezet végéig játszhatsz. A demó mentései a vásárlást követően átvihetők a teljes játékba. A főszereplő Serenoa és szövetségesei egy három nemzet között zajló konfliktusba keverednek. A döntéseid és a meggyőződésed fogja meghatározni sorsukat, amikor a TRIANGLE STRATEGY március 4-én megjelenik Nintendo Switch konzolra.

• FRONT MISSION 1st: Remake / FRONT MISSION 2: Remake: Az első FRONT MISSION játék teljes remake-je megrohamozza a Nintendo Switch konzolokat. Ebben a taktikai RPG-ben a Wanzer elnevezésű felfegyverzett masinákat irányítva kell zászlóaljadat győzelemre vezeted. Célozz az ellenfelek különböző részegységeire, hogy felülkerekedj a csaták során, és fedezd fel e klasszikus játék nagyszerű történetét. Állj készen a csatára, amikor a FRONT MISSION 1st: Remake idén nyáron megjelenik Nintendo Switch konzolokra. A jövőben a folytatás - a FRONT MISSION 2: Remake - is megérkezik a Nintendo Switch konzolokra.

• KLONOA Phantasy Reverie Series: A Klonoa: Door to Phantomile és a Klonoa 2: Lunatea's Veil játékok is megérkeznek Nintendo Switch konzolra! Fuss, ugorj és repülj, miközben Wind Bulleteket lősz ki, hogy megragadd és eldobd ellenségeidet az álomszép, oldalra scrollozós szinteken, és fordítsd az egyes pályák adottságait előnyödre. Indulj egy óriási kalandra, amikor a KLONOA Phantasy Reverie Series július 8-án megjelenik Nintendo Switch konzolokon.

• GetsuFumaDen: Undying Moon: A halál még nem a vég: Győzz le pokoli ellenségeket, amíg meg nem halsz, és folytasd a harcot örökkévaló lelkeddel és emlékeiddel egy új testben. A GetsuFumaDen: Undying Moon az intenzív Ukiyo-e stílusú roguelike akciót egy lenyűgözően sötét fantáziavilággal ötvözi, amelyet hagyományos japán művészettel kelt életre. Bár a halál nem a vég, a pokol világa „él és virul”, hogy minden egyes próbálkozással új pályákat és leküzdendő kihívásokat kínáljon. A GetsuFumaDen: Undying Moon röviddel a bemutatót követően jelenik meg Nintendo Switch konzolokra.

• SD GUNDAM BATTLE ALLIANCE: Az egész GUNDAM-univerzumban furcsa, töréseknek nevezett események következnek be. Derítsd ki, mi okozza őket, és állítsd vissza a helyes idővonalat az SD GUNDAM BATTLE ALLIANCE játékban. Vezess három Mobile Suitot („mobilruhát”) a dinamikus akció-RPG harcok során, és fejleszd őket különböző alkatrészekkel, hogy megnöveld erejüket. Az online kooperatív többjátékos módban pedig barátaid oldalán is csatába indulhatsz. Az SD GUNDAM BATTLE ALLIANCE 2022-ben jelenik meg Nintendo Switch konzolokra.

• KINGDOM HEARTS INTEGRUM MASTERPIECE for Cloud: Az első KINGDOM HEARTS játéktól egészen a KINGDOM HEARTS III-ig és a + Re MIND DLC-ig teljedő, három KINGDOM HEARTS gyűjtemény aktív internetkapcsolat mellett játszható -felhőváltozatban - érkezik a Nintendo Switch konzolokra. Éld át újra a korábbi végigjátszások során szerzett kedves emlékeidet, vagy ismerkedj meg ezekkel a szívet melengető kalandokkal Sora, Donald és Goofy oldalán - most először Nintendo Switch konzolon. A mindhárom játékgyűjteményt tartalmazó KINGDOM HEARTS INTEGRUM MASTERPIECE for Cloud röviddel a bemutatót követően válik elérhetővé Nintendo Switch konzolokon. Mindegyik kollekció külön-külön is megvásárolható lesz a Nintendo eShop kínálatában.

vissza