Gollam, mint Középfölde ambivalens karaktere

2020-01-07 20:37:00

A Daedalic Entertainment még tavaly márciusban mutatta meg a The Lord of the Rings – Gollumot, melyről azóta is csak annyit tudunk, hogy Gollam történetét egy eddig nem látott perspektívából mutatja be, miközben persze hű marad J.R.R Tolkien világához, a könyvekhez. Az Edge c. magazin legfrissebb kiadásában azonban néhány információról most lehullt a lepel.

Kai Fiebig elárulta, hogy bár nem céljuk elégedetlenné tenni a rajongókat, viszont azok számára, akik csak a filmeket látták, rossz hírük van. Röviden fogalmazva, a címszereplő nem hasonlít majd az Andy Serkis által megformált karakterre. A sztori a személlyel kezdődik, aki valaha volt, majd ezt a szálat viszik tovább. Láthatjuk őt, mint emb... khm, hobbit, mielőtt a Gyűrű megrontotta volna. Szeretnék kihasználni, hogy minden eddiginél több lehetőségük van a történetmesélésre, más, a filmekben nem tapasztalt érzelmek kifejezésére.

A magazin a cikkben a játékot egy meglehetősen egyszerű, lopakodós kalandként írja le, melyben a speciális képességek nem igazán kapnak szerepet. A készítők elmondása szerint logikátlan lépés volna újabb tálentumokkal ellátni a karaktert, miközben mindenki tudja, hogy többszáz év tűlélési tapasztalat van a háta mögött. Ehelyett igyekeznek Gollam kettősségére helyezni a hangsúlyt, és itt nem csak egyszerű jóról és rosszról van szó...

Martin Wilkes hozzátette, nem csak Szméagolnak, és nem csak Gollamnak kell majd lennünk. A személyiségek támadják egymást, meg kell védenünk magunkat. A történet bár valahol A Gyűrű Szövetségénél ér majd véget, az addig megtett lépések mind a mi döntéseinken alapulnak! 

A The Lord of the Rings: Gollum valamikor 2021 folyamán érkezik.

vissza
Legolvasottabb cikkek